Окончателно: След месеци на слухове Обамеянг най-накрая взе решение


Окончателно: След месеци на слухове Обамеянг най-накрая взе решение
Снимка: Guliver/GettyImages

1764 0

Месеци наред се очаква Пиер-Емерик Обамеянг да подпише нов контракт с Арсенал, но това така и не се случваше. Нападателят не бе убеден, че трябва да остане на "Емиратс", а причината за забавянето на новия му договор, според различни източници на Острова, е фактът, че нападателят е искал да види в каква посока ще се развие трансферният прозорец на "артилеристите". Сега обаче той явно е готов да посвети последните си години на топ европейско ниво именно на лондонския тим. 

Според информация на Дейвид Орнстейн от The Athletic, габонецът се е разбрал с ръководството на Арсенал още преди няколко месеца, но се очаква да сложи официален подпис под договор за 3 години до края на септември. По този начин той ще остане на "Емиратс" до лятото 2023 година, когато ще е на 34 години. Освен това се очаква Обамеянг да се превърне в най-скъпоплатения играч в селекцията на Микел Артета, но заплатата му засега остава в тайна. 

Обамеянг премина в Арсенал през зимата на 2018 година, а оттогава насам се превърна в безспорен лидер на нападението на тима. Липсата на резултати и конкурентоспособен тим беше напът да го откаже от "артилеристите" за сметка на Челси, но назначението на Микел Артета, подобрената игра и взаимоотношенията на звездата с новия мениджър са изиграли ключова роля в решението на Обамеянг да остане при "топчиите". 

През това лято "артилеристите" промениха почти изцяло защитната си линия, а в същото време успяха да привлекат и играч като Вилиан от Челси със свободен трансфер. Последната сделка на Арсенал пък е за връщането на един от най-близките на Обамеянг в отбора (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички