Артета "ухажва" Ракитич с телефонни разговори


Артета "ухажва" Ракитич с телефонни разговори
Снимка: Getty Images/Guliver

1498 0

Мениджърът на Арсенал Микел Артета лично се е свързал с халфа на Барселона Иван Ракитич, за да го убеди да се присъедини към „артилеристите“ през това лято. Според ‘le10sport’ испанският наставник е звънял на Ракитич през последните няколко дни, като е разкрил желанието си да работи с 32-годишния халф през следващата кампания.

Арсенал надали ще има възможността да задържи Дани Себайос от Реал Мадрид, а Артета иска опитен футболист, който да партнира на Гранит Джака в центъра на полузащитата през следващия сезон. ‘Mundo Deportivo’ твърди, че Ракитич е близо до това да се присъедини към бившия си отбор Севиля срещу сумата от само 10 милиона евро и затова Арсенал се опитва да изкуши Барселона с по-висока оферта. Проблем за Артета би се оказал фактът, че Англия не е приоритетна дестинация за хърватина, като той би желал да остане в Испания или да заиграе в Италия.

Ракитич на няколко пъти бе свързван с преминаване в отбора на Интер. Въпреки че желанието му е да остане в Барселона, хърватинът знае, че минутите му на терена ще са ограничени след пристигането на Миралем Пянич и промотирането в първия състав на младоците Рики Пуч, Педри и Карлес Аленя. А ето кой любимец на Гуардиола от Барселона е желан от Манчестър Сити.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички