Микел Артета разкри тайната за успеха на Арсенал във Висшата лига


Микел Артета разкри тайната за успеха на Арсенал във Висшата лига
Снимка: Getty Images

1637 0

Малцина биха могли да предскажат, че Арсенал ще води с осем точки във Висшата лига, 10 мача преди да приключи кампанията в английския елит. Наставникът на "топчиите" Микел Артета пък разкри тайната за успеха на неговите възпитаници.

"Имаме правилното ниво на конкуренция и сътрудничество, защото момчетата наистина искат да си помагат, но трябва да се предизвикват взаимно, за да бъдат от полза на екипа и да вдигнат стандартите, които искаме", сподели Артета пред "Sky Sports".

"Тайната за успеха вероятно е в единството и сплотеността, което имаме помежду си. Момчетата обичат да прекарват времето си един с друг, обичат да играят един с друг, обичат да играят пред нашите фенове и наистина имат това чувство за принадлежност към клуба. Това е много силно качество", добави испанският специалист.

Младите играчи на Арсенал изненадаха мнозина с постигнатия успех през сезона. Мнозина вярват, че момчетата на Артета са използвали разочарованието от изминалия сезон, когато не успяха да се класират за Шампионска лига, като мотивация през настоящата кампания.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Микел Артета пожела изпъден младок от Реал Мадрид в Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички