"Говоря от личен опит"! Легенда на Арсенал шокира феновете на клуба с прогнозата си


"Говоря от личен опит"! Легенда на Арсенал шокира феновете на клуба с прогнозата си
Снимка: Getty Images

1628 0

Легендата на Арсенал - Тони Адамс, направи любопитен и силно изненадващ коментар относно битката за титлата във Висшата лига между "артилеристите" и Манчестър Сити.

Бившият капитан на "топчиите" прогнозира, че "гражданите" ще триумфират отново в английския елит пред бившия му клуб. Той определи напрежението при лондончани като ключов фактор за решаването на спора.

Липса на характер и опит у "артилеристите"? 

"Ако Манчестър Сити водеха еднолично с 8 точки и 10 мача до края, дори нямаше да има въпрос относно надпреварата за титлата, която вече щеше да е свършила. Но поради факта, че Арсенал е в тази позиция, все още не мисля, че са фаворити да бъдат шампиони", започна Адамс пред "The Sun" и продължи.

Най-трудните задачи тепърва предстоят?

"Говорейки от личен опит, просто знам колко трудно е да преодолееш финалната линия за пръв път. Арсенал ще стават все по-напрегнати с всеки следващ мач, който играят. В последните ни 10 срещи през сезона ние се проваляхме у дома срещу отбори, които напълно нямат за какво да играят. 

Така ще е за Арсенал следващите два месеца, защото всеки мач ще се усеща като финал за купа. Сити може да имат до 18 мача още, но Пеп Гуардиола има толкова много талант на разположение, така че да може пусне един отбор в първенството и друг в останалите надпревари. Печелили са титлата преди и защото идват отзад, ще имат шанса да играят с повече освободеност от Арсенал", допълни още той.

Едно е сигурно - Арсенал ще се нуждае от сериозни промени в редиците си след края на сезона. Именно такива готви Микел Артета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички