Микел Артета пожела изпъден младок от Реал Мадрид в Арсенал през следващия сезон


Микел Артета пожела изпъден младок от Реал Мадрид в Арсенал през следващия сезон
Снимка: Getty Images

11044 0

Арсенал се интересува от привличането на преотстъпения от Реал Мадрид на Милан Брахим Диас през лятото. В момента Диас кара трета година под наем в Серия А, а Микел Артета би искал да го привлече на "Емиратс", съобщава "FourFourTwo".

Според изданието Милан работи върху активирането на неговата клауза за закупуване на стойност 22 милиона евро през лятото, за да направи 23-годишния футболист свой за постоянно.

Арсенал обаче също е готов да се впусне в битката за младока. „Артилеристите“ са на върха в таблицата на Висшата лига и Микел Артета има желание да изгради отбор, който да може да се състезава в Шампионска лига през следващия сезон.

Брахим Диас не спира да впечатлява

Испанецът има 31 мача за "росонерите" през сезона, в които отбеляза пет гола и направи две асистенции. Диас е изиграл общо 110 мача за Милан, в които може да се похвали с отбелязани 16 гола и 10 асистенции за шампиона на Италия.

Според мнозина бъдещето на 23-годишния Диас е светло. Той може да се впише идеално в отбора на "топчиите", който се фокусира върху развитието на млади играчи. Преди това Диас записа 21 мача за Реал Мадрид, като отбеляза два гола и направи три асистенции.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Габриел Жезус обясни защо Арсенал е на върха във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички