Микел Артета разкри как е мотивирал играчите си за обрата над Астън Вила


Микел Артета разкри как е мотивирал играчите си за обрата над Астън Вила
Снимка: Getty Images

921 0

Треньорът на Арсенал - Микел Артета, разкри с какво е мотивирал своите играчи на полувремето в мача срещу Астън Вила в събота, за да излязат и обърнат резултата в своя полза.

"Артилеристите" осъществиха пълен обрат за 4:2 като гости на "Вила Парк". 2 от попаденията дойдоха в добавеното време, но това не отне от страхотното представяне на "червените" футболисти.

След 2 загуби и 1 равенство в последните 3 мача, виждайки резултат 1:2, много от феновете на "топчиите" вероятно са предвкусили нов провал. Това обаче не се случи, защото възпитаниците на испанския специалист събраха мислите си и взеха трите точки през вторите 45 минути.

"На полувремето трябваше да им кажа: 'Това, което ви казах преди няколко дни, не го направих, защото мисля, че нещо се е променило. Трябва да се справите и моментът е сега. След 45 минути всичко свършва', а те наистина реагираха", коментира Артета пред медиите. и продължи.

"Сега, сега, сега. След това, всички се спогледаха, мислейки си 'Трябва да го направим'. Трябва да се подобрим като индивидуалности и да вършим простите неща правилно. Нужно е да играем по-целеустремено и качествено. Ще бъде дълъг път", допълни още той.

Ето кои са двата урока след мача с "виланите", които Артета и възпитаниците му научиха

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички