Микел Артета след успеха над Вила: Днес Арсенал научи два важни урока


Микел Артета след успеха над Вила: Днес Арсенал научи два важни урока
Снимка: Getty Images

3396 0

Микел Артета похвали своите футболисти от Арсенал, след като "артилеристите" на два пъти изоставаха срещу Астън Вила, но стигнаха до важна победа с 4:2 като гост в събота следобед в мач от Висшата лига (18 февруари).

"Днес мисля, че Арсенал научи два важни урока. Първо, през първото полувреме направихме много незначителни неща погрешно, отправихме два удара и допуснахме два гола и не направихме достатъчно, особено с топката в крака", каза специалистът.

"През второто полувреме, когато повишихме индивидуалното ниво, успяхме да се върнем. Започнахме да правим незначителните неща правилно, променихме отчасти схемата, вкарахме повече инерция и бързина и заслужено се поздравихме с победата накрая".

"Постоянно говорим за ефективността, която ни липсваше в последните два-три мача. Ние щяхме да вземем повече точки и да спечелим мачовете с по-големи разлики, ако бяхме по-ефективни", добави Артета.

С победата Арсенал се върна на първата позиция в елита на Англия и вече е с две точки повече пред втория Манчестър Сити и с мач по-малко от "гражданите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички