Микел Артета потвърди: 1 играч пропуска Манчестър Сити - Арсенал, друг е под въпрос


Микел Артета потвърди: 1 играч пропуска Манчестър Сити - Арсенал, друг е под въпрос
Снимка: Getty Images

5824 0

В утрешната сряда (26 април, 22:00 часа) Арсенал гостува на Манчестър Сити в дербито на 33-тия кръг от английската Висша лига, което ще противопостави първите два отбора във временното класиране и логично се очаква с огромен интерес!

Тимът на Микел Артета е лидер с актив от 75 точки, но е изиграл два мача повече от този на Хосеп Гуардиола, който е с точно 70 на втората позиция. Според старши треньорът на "топчиите" обаче, изходът от този сблъсък няма да бъде определящ за целия сезон на Арсенал:

"Искахме да затворим разликата (б.р. - в класите) с тях колкото се може повече и сега сме един до друг. Знаем, че трябва да отидем на "Етихад" и знаем, че след това ни предстоят още пет много трудни мача. Така че този със Сити ще бъде много важен. Дали обаче ще бъде определящ за нашия сезон? Отговорът е 'не'", каза Артета, цитиран от "Goal" и допълни:

"Ако победим, няма да сме спечелили първенството, това е сигурно. Би променило малко процентите и шансовете, но при 5 оставащи мача в тази лига и то при мачовете, които и двата отбора имаме да изиграем... ситуацията ще си остане сложна".

"Знаем кои са силните и кои са слабите им страни и работим върху тях. Когато става въпрос за Манчестър Сити - всичко започва още от вратаря. Знаем какво могат. Те са способни на толкова много неща, че трябва да бъдеш адаптивен", изтъкна още Микел Артета и след това разкри, че защитникът Уилям Салиба отново няма да бъде на линия, а участието на Гранит Джака е под въпрос:

"За съжаление няма подобрение при него. Все още чакаме. Все още имаме надежди, но измина още една седмица, в която той не можеше да тренира. Готвим се за мача без него, а вероятно и следващата среща (б.р. - домакинство на Челси, 2 май) ще му бъде прекалено скоро", бяха думите на мениджъра по адрес на Салиба, а за Джака поясни следното: "Гранит беше извън групата, надяваме се, че днес ще може да тренира. Той все още е под въпрос за мача"

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Артета срещу Гуардиола: Фактите, които притесняват Арсенал преди дербито за титлата!

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички