Гарет Саутгейт е "на тръни" след последния мач на Челси в Шампионска лига - национал на Англия се контузи!


Гарет Саутгейт е "на тръни" след последния мач на Челси в Шампионска лига - национал на Англия се контузи!
Снимка: Getty Images

1107 0

До старта на Световното първенство в Катар (20 ноември) остават по-малко от три седмици и всеки мач на клубните отбори се гледа с повишено внимание от националните селекционери. Този на Англия - Гарет Саутгейт, със сигурност е бил неприятно изненадан от последния двубой на Челси в груповата фаза на Шампионска лига!

Лондончани победиха Динамо Загреб с 2:1 в сряда вечер (2 ноември) и си подпечатаха първото място в Група "Е". Към 1/8-финалите на ШЛ продължи и Милан, който завърши с 10 пункта след 4:0 срещу РБ Залцбург. Австрийците отиват да играят в Лига Европа, а хърватите остават с "празни ръце".

Неприятната новина за Саутгейт, а и за Греъм Потър, е, че левият бек Бен Чилуел получи контузия на "Стамфорд Бридж" и участието му в Мондиал 2022 за "Трите лъва" вече е под въпрос. Според първоначалните прогнози става въпрос за разтежение в задното бедро.

Позицията на крайните бранители е проблемна за Англия, след като съотборникът на Чилуел Рийс Джеймс на 100% е аут от Катар 2022, а Кайл Уокър от Манчестър Сити претърпя операция наскоро и все още е под голяма въпросителна. Старши треньорите имат време до 13 ноември, за да обявят официално съставите си. Англичаните са в Група "В" на Световното и ще играят срещу САЩ, Иран и Уелс.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Само един отбор от Англия не спечели групата си в Шампионска лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички