Обамеянг се закани на "артилеристите": Арсенал, не е нищо лично (ВИДЕО)


Обамеянг се закани на "артилеристите": Арсенал, не е нищо лично (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2142 0

Новият нападател на Челси Пиер-Емерик Обамеянг отправи обръщение към бившия си отбор Арсенал. Лондонското дерби ще се играе на 6-и ноември и това е първата среща, в която Обамеянг ще се изправи срещу „артилеристите“.

Нападателят напусна „Емиратс“ през януари, след като обтегнатите отношения между него и наставника Микел Артета взеха връхна точка. Обамеянг премина в Барселона, а вече се състезава за градския съперник на „артилеристите“ – Челси.

„Арсенал, нищо лично. Върнах се. Син съм. Готов съм“, заяви категорично нападателят във видео, заснето за BT Sport.

Обамеянг прекара само осем месеца с Барса, преди да се присъедини към Челси в последния ден от трансферния прозорец миналото лято. За времето си в Арсенал нападателят отбеляза 92 гола и направи 21 асистенции в 163 мача.

Той спечели ФА Къп през 2020 година и завърши като голмайстор на Висшата лига, редом с нападателя на Ливърпул Мохамед Салах и бившия играч на мърсисайдци Садио Мане – и тримата имат реализирани 22 гола през 2019 година.

Привържениците на „топчиите“ не останаха очаровани от думите на Обамеянг. Дали обаче ще успее да изпълни заканата си – ще се разбере в неделя.

И докато нападателят се забавлява на гърба на бившия си клуб, мениджърът на „сините“ Греъм Потър трябва да мисли как да попълва липси в състава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички