Преди лондонското дерби: Микел Артета недоволства за сблъсъка с Челси


Преди лондонското дерби: Микел Артета недоволства за сблъсъка с Челси
Снимка: Getty Images

1539 0

Наставникът на Арсенал Микел Артета не е доволен от часа, в който ще се състои срещата на „артилеристите“ с градския им съперник Челси във Висшата лига тази неделя.

Лондонското дерби е предвидено за 14:00 часа (българско време), като толкова ранни мачове не се организират често във Висшата лига.

И докато Челси победи Динамо Загреб в среща от Шампионска лига в сряда, тимът на Микел Артета ще има по-малко време за подготовка за предстоящото дерби. „Артилеристите“ имат мач от Лига Европа с Цюрих в четвъртък вечерта.

Мениджърът на Арсенал смята, че решението за ранното провеждане на срещата е „необичайно“. Относно по-малкото време за подготовка заради мача в Лига Европа Артета заяви: „Знаем, че това може да се проблемите с участието в Лига Европа и това е. Началото на срещата е много рано, което е необичайно, особено като имаш мач в четвъртък вечерта, но това е положението“.

Арсенал все още не си е гарантирал първото място в групата в Лига Европа и предстоящата среща с Цюрих не е без значение.

Въпреки че Челси са домакини, може би Арсенал ще бъде фаворит в неделя. „Сините“ все още свикват под ръководството на новия наставник Греъм Потър, а клубът загуби последните си пет срещи с Арсенал във всички турнири.

В същото време проблемите за Челси с контузените се задълбочават, като този път потърпевш е и Гарет Саутгейт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички