Микел Артета: Челси разполага с най-силния състав във Висшата лига


Микел Артета: Челси разполага с най-силния състав във Висшата лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

946 0

Мениджърът на Арсенал Микел Артета вярва, че опонентът на тима на Боксинг Дей – Челси, разполага с най-силния състав във Висшата лига. През лятото „сините“ похарчиха сума от порядъка на 220 млн. паунда за Хаким Зиеш, Тимо Вернер, Бен Чилуел, Кай Хаверц и Едуар Менди.

За разлика от тях, Арсенал се сдоби само с Томас Партей за голяма трансферна сума – 45 млн. паунда, в последния ден от летния прозорец. Челси е пети в таблицата на Висшата лига, на 11 точки пред Арсенал, и прогресира до осминафиналите на Шампионска лига без загуба – като Артета е впечатлен от представянето на „сините“.

„Очевидно, Челси винаги има силен състав, пълен с добри играчи. Тимът, срещу който играхме преди няколко месеца, беше класен (на финала за ФА Къп). В този момент, вероятно говорим за най-силния състав във Висшата лига", заяви Артета преди мача.

"Те се справят много добре. Франк Лампард си върши отлично работата. Той разполага със състав, пълен с вяра и самочувствие, и независимо че загубиха няколко мача, отборът със сигурност ще се бори за титлата“, добави още испанецът.

Дербито Арсенал - Челси може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички