Betindex.net: Клоп ще отхвърли всички оферти за триото Салах-Мане-Фирмино... освен ако Ливърпул не вземе Мбапе


Betindex.net: Клоп ще отхвърли всички оферти за триото Салах-Мане-Фирмино... освен ако Ливърпул не вземе Мбапе
Снимка: Getty Images/Guliver

9361 0

Ливърпул върви към бленуваната титла в Англия, а огромна заслуга за чакания от 30 години успех от всички „червени” фенове носи триото в атака – Мохамед Салах, Садио Мане, Роберто Фирмино. Никой от тях не беше суперзвезда до преди две години, но под ръководството на Юрген Клоп всеки от тези футболисти се издигна до неподозирани висоти. И сега всички грандове в Европа – Реал (Мадрид), Барселона, Байерн, ПСЖ, Ювентус, са готови да платят големи пари, за да имат някой от тях в състава си. Но според Betindex.net няма начин Клоп да бъде изкушен да се раздели с когото и да е от тримата. Не и през това лято. Освен ако намери начин да привлече Килиан Мбапе.

Грандовете на Испания се борят за Мане

Още през лятото на 2019 г. усилено се заговори за интерес към Садио Мане от страна на Реал Мадрид. До такава сделка не се стигна, но това не означава, че тя е отписана като възможност на „Сантяго Бернабеу”. Апетити към сенегалеца проявява и Барселона. Каталунският гранд създаде традиция да купува скъпо звездите на „Анфийлд”, макар и с променлив успех – Луис Суарес се превърна в ключова фигура, но трансферът на Филипе Коутиньо по-скоро може да получи определението „провал”.

Който и да иска Мане, трябва да плати огромна сума в момента, която може да бие дори 222-та милиона евро, изсипани от ПСЖ за Неймар. Салах също изглежда апетитна хапка за всеки богат клуб в Европа. При египтянина сякаш има и известни признаци за изхабяване с екипа на „червените”. На „Анфийлд” знаят как да разчитат тези знаци, за да продават – направиха го с Фернандо Торес в Челси преди няколко години, както и с Коутиньо в Барса като по-пресен случай.

Фирмино е последният, с който Клоп ще се раздели

Колкото и да изглежда странно, бразилецът в някои случаи е най-важният играч в нападателната концепция на Ливърпул. Мане и Салах бележат повече, докато Роберто Фирмино понякога сякаш не се и забелязва. Но той е „лепилото” в атаката на мърсисайдци, човекът, който може да играе и истински централен нападател, и „фалшива деветка”, а и помага отлично в отбранителните действия. Преди няколко седмици се заговори, че Ливърпул ще продаде Боби за 75 милиона паунда на Байерн, за да привлече Тимо Вернер от РБ Лайпциг. Който познава играта на гранда от „Анфийлд”, би казал, че последния нападател, с който Клоп би се разделил, би бил именно Фирмино.

Освен ако няма възможност да привлече Килиан Мбапе. Френският нападател вече дава индикации, че ще бъде следващата суперзвезда след Лео Меси и Кристиано Роналдо. Времето на двамата изтича, а Мбапе има много дълъг хоризонт пред себе си във футбола. 20-те години на 21-ви век ще принадлежат на Килиан, а който го има в редиците си, ще доминира европейската сцена. Мбапе вече явно изрази нежеланието си да продължи с ПСЖ – парижкият гранд е хегемон във Франция, но в Европа не постига амбициите си. Като най-сериозен кандидат за Мбапе често се споменава Реал (Мадрид). Ако има клуб, който е способен да отклони френския национал от пътя му към „Бернабеу”, това вероятно е Ливърпул на Юрген Клоп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички