УЕФА планира създаването на лятна Шампионска лига


УЕФА планира създаването на лятна Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2743 0

УЕФА се готви да вземе сериозна преднина в битката с ФИФА относно контролирането на международния футболен календар. От Европейската футболна централа са готови да подкрепят идеята за създаването на лятна Шампионска лига.

Това сериозно би се отразило на Световното клубно първенство и интересът към него. Според Daily Mail УЕФА и американската компания Relevent Sport водят преговори за провеждането на нов голям турнир през лятото на 2021 г. Реално, този турнир се предвижда като разширение на International Champions Cup, който се провежда от 2013 година. От УЕФА ще предоставят логото си, за да се използва в надпреварата.

В ръководството на съюза искат да придадат на новия турнир официален статус и съревнователен характер. Планира се провеждането на квалификации, групов етап и плеойфи. Проектът вече е бил представен на редица клубове от Висшата лига. Манчестър Сити, Арсенал, Ливърпул и Тотнъм вече са дали съгласието си, назовавайки сумите, които искат да получат за участието си в съревнованието.

Компанията Relevent Sport е организатор на Международна купа на шампионите. Към момента се обмисля и идеята да се поканят отбори от Южна Америка. В същото време  през юни и юли 2012 година в Шанхай ще се проведе новата версия на Световното клубно първенство. Тя трябва да се провежда на всеки 4 години и да включва 24 отбора, но само 12 от Европа.

По-рано пък от УЕФА обявиха при какви условия коронавирусът ще повлияе на Евро 2020 - ето и повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички