Мечтаният дебют срещу Юнайтед: Резервата Коутиньо - гол и асистенция (ВИДЕО)


Мечтаният дебют срещу Юнайтед: Резервата Коутиньо - гол и асистенция (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5943 0

Астън Вила успя да изравни Манчестър Юнайтед и да си спечели точката, след като изоставаше с 0:2 в мач от кръга в английската Висша лига. Припомняме, че само преди дни пък "червените дяволи" победиха с минималното 1:0 в третия кръг от ФА Къп и изхвърлиха "виланите" от най-стария турнир в света.

Този път обаче Астън Вила реализира някои от своите положения. С важна роля за частичния обрат се отличи новото звездно попълнение, пристигнало под наем на "Вила Парк" - Филипе Коутиньо. Бразилецът започна на резервната скамейка, но се появи като смяна през второто полувреме при 0:2.

Както е известно, той е бивш съотборник със своя настоящ мениджър Стивън Джерард. Двамата бяха заедно в кръвния враг на Юнайтед - Ливърпул, така че този двубой със сигурност е бил по специален и за играча, и за наставника.

Коутиньо първо даде асистенция в 77-ата минута, когато Джейкъб Рамзи завърши перфектна отборна атака на своя отбор. Тя бе започната от капитана и централен защитник на тима Тайрън Мингс, който се отличи с чудесна индивидуална игра в противниковата половина.

По-малко от пет минути след това дойде и още по-звездният момент за Коутиньо (81'). Този път Рамзи асистира за него, след като получи подаване в наказателното поле и без да се бави комбинира с едно докосване с Филипе, който получи успореден на голлинията пас.

Бразилецът стигна до топката и я засече от непосредствена дистанция, като преди това централният бранител на Юнайтед Рафаел Варан се бе разминал с нея при шпагата си. Резултатът в мача пък бе открит след кошмарна грешка на вратаря, който пусна гол между краката си от 25 метра и подари аванса на Юнайтед (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички