Безобразен Юнайтед: 2 пропиляни гола, Коутиньо зарадва Джерард с гол и асистенция във Висшата лига (ВИДЕО)


Безобразен Юнайтед: 2 пропиляни гола, Коутиньо зарадва Джерард с гол и асистенция във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6404 0

Манчестър Юнайтед разочарова за пореден път през сезона, след като пропиля два гола аванс и завърши наравно 2:2 с Астън Вила. "Червените дяволи" пропуснаха да се доближат до топ 4 и остават седми с 32 точки от 20 мача. Астън Вила пък е 13-и с 23 пункта от 20 срещи.

През първото полувреме възпитаниците на Ралф Рангник играха по-добре от своя опонент, но през втората част "виланите" надиграха манчестърци и успяха да си спечелят точката. С мечтан дебют се отчете ившата звезда на Ливърпул Филипе Коутиньо (ВИЖТЕ ГОЛА И АСИСТЕНЦИЯТА НА КОУТИНЬО СРЕЩУ ЮНАЙТЕД - ВИДЕО)

По подобие на срещата им отпреди няколко дни Юнайтед откри резултата рано-рано в срещата - в 6-ата минута чрез Бруно Фернандеш, който през второ полувреме удвои аванса за тима си. Така той събра 33 попадения, откакто дебютира във Висшата лига през февруари 2020 година.

Само Мохамед Салах (45) и Хари Кейн имат повече от него от този период. Първият гол на Бруно бе при груба грешка на Мартинес и дойде извън наказателното поле - неговият шести такъв, откакто дойде в Юнайтед (само Джеймс Уорд-Праус има повече голове извън наказателното поле от този момент - 7).

Освен това Фернандеш вече е замесен директно в 55 гола в 70 мача с Юнайтед (33 гола и 22 асистенции). Само Салах е с по-добри показатели, откакто Бруно е в Англия - 63.

Филипе Коутиньо се появи през второто полувреме и първо даде асистенция, а след това се разписа, за да изравни. Първият гол бе дело на Джейкъм Рамзи, който се превърна във втория най-млад голмайстор на клуба си във Висшата лига срещу Юнайтед (20 години и 232 дни). Най-младият, който го е правил, е Габриел Агбонлахор (20 години и 92 дни) през януари 2007 година.

За Юнайтед предстоят още два мача от Висшата лига на Англия в рамките на следващата седмица. Първо гостува на Брентфорд в сряда (19 януари), а три дни след това приема на "Олд Трафорд" Уест Хям в пряка битка за топ 4. Астън Вила пък гостува на Евертън след седмица (22 януари - събота).

СЪСТАВИ

Астън Вила: Мартинес, Кеш, Конса, Мингс, Дин, Сансон, Луиз, Рамзи, Буендиа, Ингс, Уоткинс

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Дало, Варан, Линдельоф, Телес, Фред, Фернандеш, Матич, Еланга, Грийнууд, Кавани

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

6' - 0:1! Юнайтед получи правото да изпълни пряк свободен удар в самото начало. Той бе осъществен по заучен начин и Бруно Фернандеш получи топката, за да стреля отдалеч. В наказателното поле имаше много играчи, чакащи центриране, а един от тях - Единсон Кавани, протегна крак и сякаш докосна леко топката, което обърка Мартинес. Стражът допусна груба грешка и не успя да улови топката, минала между краката му (ВИЖТЕ ГОЛА).

В 18-ата минута топката бе центрирана към Кавани от Алекс Телес. Уругваецът бе блокиран, но и никой не игра с топката, която остана на пътя на Мейсън Грийнууд. Той опита изстрел, но Мартинес бе излязъл да скъси ъгъла и спаси.

В 28-ата минута Телес стреля опасно от пряк свободен удар от малък ъгъл, но Мартинес се намеси добре и спаси. Секунди след това топката се озова през Грийнууд, който шутира опасно от границата на наказателното поле, но ударът му мина с малко покрай страничния стълб.

Мартинес продължи с добрите си изяви след грубата грешка в началото! Отново Грийнууд опита да се разпише, след като получи в наказателното поле отляво на нападението и стреля мощно по земя с по-силния си ляв крак, но стражът на домакините се справи.

"Виланите" отговориха подобаващо с най-чистата си ситуация за гол до момента. Те изпълниха ъглов удар, а топката бе намерена чудесно с глава от Буендиа, който стреля силно, но ударът попадна право в Де Хеа, който нямаше как да не спаси.

Минути след това испанският страж отново се намеси ключово, но този път при по-труден удар, тъй като не бе в тялото му. Дебютантът Люка Дин изстреля топката мощно и красиво от "ждроп", но Де Хеа спаси вратата на своя тим.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна на много високи обороти. Първо Мартинес спаси удар на Еланга, а след това Де Хеа се отличи с още по-добро спасяване при отличен изстрел по земя на Джейкъб Рамзи от наказателното поле.

67' - 0:2! Въпреки подема при Вила Юнайтед стигна до втори гол. Топката бе отнета в половината на "виланите" след груба грешка. Тя попадна във Фред, който подаде към Фернандеш в наказателното поле. Португалецът пое и с второто си докосване стреля мощно и не остави шансове на Мартинес.

77' - 1:2! Защитата на Юнайтед най-сетне падна! Астън Вила направи перфектната отборна атака, която започна с чудесни индивидуални изяви на централния защитник и капитан Тайрън Мингс в противниковата половина. Бърза размяна на подавания и нападението бе завършено от Рамзи с безпощаден удар отблизо. Асистенцията бе на Коутиньо.

82' - 2:2! Само пет минути по-късно резултатът бе изравнен. Това стори появилият се като резерва и дебютиращ за тима Коутиньо, който засече отлично подаване успоредно на голлинията. Варан закъсня с шпагата си и не пресече топката.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Манчестър Юнайтед победи преди няколко дни Астън Вила, но за пореден път през сезона "червените дяволи" играха слабо и дори бяха надиграни от съперника в сериозен период от време, но "виланите" се отличиха с пропуски и не успяха да материализират положенията си.

Юнайтед има спешна нужда от точки, тъй като има само една победа в последните три мача от шампионата. Тимът е с 31 точки от 19 мача на седма позиция, като към момента топ 4 е на 6 точки (там е Уест Хям, който е с два мача повече). Трябва да се отбележи, че топ 4 може да стане и по-далеч, тъй като Арсенал и Тотнъм също са с по-малко мачове от Уест Хям и на хартия могат да ги задминат.

Астън Вила пък се намира на 14-а позиция и има 22 точки от 19 мача. Отборът демонстрира подем при Джерард, но въпреки това резултатите не са задоволителни - 3 загуби в последните 4 мача в шампионата, като една от тях е от Брентфорд (последната).

Под въпрос за мача до последно ще бъде голямата звезда на Юнайтед Кристиано Роналдо, който е получил лека контузия няколко дни преди срещата. Ще се прецени за неговото включване непосредствено преди двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички