Роналдо посочи двамата си идоли във футбола, но отсече: Спечелил съм повече от тях


Роналдо посочи двамата си идоли във футбола, но отсече: Спечелил съм повече от тях
Снимка: Getty Images

9929 0

Голямата звезда на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо е идол на милиони, но кои всъщност са футболистите, на които той се възхищава? Това разкри 36-годишният португалец пред ESPN Brasil. Все пак той къде на шега, къде сериозно допълни, че е спечелил повече на индивидуално ниво от тях. CR7 посочи бразилците Роналдиньо и Роналдо Назарио.

"Не харесвам сравненията. Бих предпочел да кажа, че двамата (Роналдо и Роналдиньо - бел. ред.) оставиха своя завет във футбола, своята история, наследство. Мога да кажа, позовавайки се на фактите, че съм спечелил повече индивидуални награди, отколкото те, но и двамата са печелили световни първенства.

Симпатизирам им много. Израснах, гледайки как и двамата играят. Да кажеш кой е най-добрият, кой е на второ място най-добър - това не е най-важното нещо. Предпочитам да кажа, че те са ми идоли и оставиха много красива история във футбола" - сподели Роналдо.

Разбира се, Кристиано все още има шанс да спечели световно първенство, но Мондиал 2022 в Катар е последният за него. Тогава той ще бъде на два месец от това да навърши 38 години, но първо "мореплавателите" трябва да се класират за най-големия футболен форум.

Задачата обаче няма да е никак лесна, защото жребият не бе никак благосклонен към Португалия, след като тя пропусна да се класира директно през квалификациите. Кристиано и компания ще играят на баражи - първо с Турция и ако победят - по всяка вероятност срещу европейския шампион Италия.

Не е ясно самият CR7 докога ще играе на най-високо ниво. Има големи амбиции, но Роналдо сам призна, че футболът е най-натоварващият спорт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички