Марк Клатенбърг категоричен: Имаше дузпа за Ливърпул, Кейн трябваше да бъде изгонен


Марк Клатенбърг категоричен: Имаше дузпа за Ливърпул, Кейн трябваше да бъде изгонен
Снимка: Getty Images/Guliver

2433 0

Бившият рефер №1 във Висшата лига - Марк Клатенбърг, коментира дискусионните моменти от дербито между Тотнъм и Ливърпул. Клатенбърг е на мнението, че мърсисайдци е трябвало да получат дузпа, а нападателят на "шпорите" Хари Кейн е заслужавал да бъде изгонен.

„Ако хвърлянето на Хари Кейн в краката на Анди Робъртсън не е червен картон, не съм сигурен какво изобщо е. Влизането е високо, над глезена, бутоните са напред и е закъсняло. Анди Робъртсън знаеше, че ако кракът му остане на терена, има голяма шанс да бъде изнесен на носилка и да прекара Коледа в предпазен ботуш. Затова той отскочи и избегна по-сериозни щети", започна Клатенбърг пред "Дейли Мейл".

"Кейн се измъкна, защото реферът Пол Тиърни му показа само жълт картон, в Крис Кавана, който отговаряше за ВАР, реши, че това не е явна и очевидна грешка. Аз щях да покажа на Кейн червен картон. Това, че си капитан на Англия, не означава, че имаш някакво специално право на опасни влизания. Никога не съм възприемал важните английски национали по по-различен начин от останалите. Никой рефер не би трябвало да взима това предвид", добави още той.

Относно ситуацията, при която Диого Жота бе съборен в наказателното поле на Ливърпул, Клатенбърг заяви: "Влизането срещу Жота трябваше да завърши с дузпа. Емерсон Роял блъсна в гърба Диого Жота, без изобщо да има шанс да играе за топката. Имаше още един защитник, който покриваше Емерсон, така че не трябваше да има червен картон, но Ливърпул трябваше да получи дузпа."

След мача Юрген Клоп бе бесен на съдията Пол Тиърни - ето какво каза треньорът на Ливърпул! 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички