След Тотнъм - Ливърпул: Юрген Клоп си изля гнева върху главния съдия Пол Тиърни


След Тотнъм - Ливърпул: Юрген Клоп си изля гнева върху главния съдия Пол Тиърни
Снимка: Getty Images/Guliver

2230 0

Старши треньорът на Ливърпул Юрген Клоп разкритикува много остро главния съдия Пол Тиърни и ВАР след равенството на неговия отбор с Тотнъм.

Сблъсъкът от 18-ия кръг на Висшата лига завърши при 2:2, а германецът изяви претенции към съдийската бригада за някои дискусионни решения. Едно от тях бе свързано с опасно влизане на Хари Кейн в краката на Анди Робъртсън – английският национал се размина само с жълт картон.

След почивката самият Робъртсън пое преждевременно към съблекалните за грубо изритване в краката на Емерсон. Клоп сподели още, че отборът му е трябвало да получи дузпа за нарушение срещу Диого Жота преди почивката. Запитан от "Sky Sports" дали Кейн е трябвало да получи червен картон, той отвърна:

"Да, определено. Робо може да получи червен картон. Не е най-умното единоборство, но това на Кейн определено е за червен. Няма съмнение. Кракът му (б.р. - на Робъртсън) беше въздуха, беше чиста случайност. Хари не може да го оспори. Ако кракът на Робо е на земята, то той е счупен. Имаме ВАР, който решава да прегледа отново ситуацията с Робо – окей, това му е работата. Но какво направи в тази ситуация?", попита Клоп и продължи:

"След това положението за дузпа с Диого Жота. Г-н Тиърни ми каза, че Диого спира нарочно, защото иска фаул. Преди всичко, ако искаш да шутираш, трябва да спреш, защото не можеш да направиш и двете едновременно. Той ми каза, че мисли, че спира умишлено. Невероятно е. Той имаше най-добрата гледна точка на терена и не даде дузпа. Трябва да го попитате какъв му е проблемът с мен".

Колегата на германеца от отсрещната страна - Антонио Конте, се дистанцира от решенията на рефера, въпреки че италианецът посочи игра с ръка на Мохамед Салах преди отбелязването на втория гол в мача за Ливърпул. Египетският национал не успя да играе с глава и топката се докосна до ръката му, преди Садио Мане да отправи удар към Юго Лорис, а след това Трент Алекзандър-Арнолд да намери непокрития Робъртсън, който от близка дистанция се разписа за 2:1".

"Вижте, не искам да коментирам съдийството, не знам дали Юрген го е сторил. Щабът ми ми каза, че е имало явна игра с ръка на Салах при втория им гол. Получи се един вълнуващ сблъсък с много ситуации пред двете врати. Най-много ми хареса интензитетът в играта ни", каза Конте след срещата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички