Манчестър Юнайтед се нуждае от трима нови в следващите 12 дни, за да спаси сезона


Манчестър Юнайтед се нуждае от трима нови в следващите 12 дни, за да спаси сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

4459 0

Отборът на Манчестър Юнайтед е в криза и има 12 дни до края на трансферния прозорец, за да спаси сезона си. Загуба с 0:2 не е най-лошото, което феновете си представяха във вчерашния мач срещу лидера Ливърпул, но тимът продължава да изглежда слаб. „Червените дяволи“ са на 5 точки от 4-тия Челси и ако искат да наваксат разликата и да се класират за Шампионската лига в оставащите 15 срещи, нещо трябва да се промени.

Новините за Манчестър Юнайтед станаха дори по-лоши, след като се разбра, че Маркъс Рашфорд ще отсъства за няколко месеца. Английският нападател теглеше своя тим напред от Коледа насам, като успя да покачи сметката си на 14 попадения във Висшата лига. Без него блясъкът в атаката на тима липсва. Джеси Лингард и Андреас Перейра нямат необходимите качества да играят като 10-ка, Хуан Мата не е във физическото състояние, което да му позволява да играе във всяка среща. Антони Марсиал и Даниел Джеймс са единствените светли лъчи, но в отсъствието на Рашфорд, те биха имали доста затруднения с преодоляването на противниковата отбрана.

Най-лошото за Юнайтед обаче е, че атаката не е единствената проблемна зона на тима. Вчера Хари Магуайър се изправи срещу Върджил ван Дайк и показа, че единственото нещо, по което двамата могат да бъдат сравнявани са трансферните им суми. Отбраната на „червените дяволи“ е доста рехава, а това може да се докаже и от изявите на защитници като Виктор Линдельоф и Люк Шоу. Що се отнася до халфовата линия, Скот МакТоминей и Пол Погба пропуснаха голяма част от зимата, а вероятно ще са аут и за част от пролетта.

Едно е ясно – Манчестър Юнайтед има нужда от нови играчи. „Червените дяволи“ изпуснаха да подпишат с Ерлинг Браут Холанд, който премина в Борусия Дортмунд. Отборът почти бе постигнал договорка с Бруно Фернандеш от Спортинг, но в крайна сметка трансферът може и да пропадне. Бубакари Сумаре от Лил и Маркос Йоренте от Атлетико Мадрид са свързвани с клуба, но за момента това са само слухове. Така, че от Манчестър Юнайтед трябва да се задействат, тъй като всяка следваща грешна стъпка може да коства работата на Оле Гунар Солскяер, каквото е останало от репутацията на Ед Уудъурд и сезона на „червените дяволи“.

А ето кой тим може да отмъкне Бруно Фернандеш изпод носа на Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички