В Манчестър Юнайтед ще търсят нов нападател след контузията на Рашфорд


В Манчестър Юнайтед ще търсят нов нападател след контузията на Рашфорд
Снимка: Getty Images/Guliver

4657 0

Наставникът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер потвърди, че травмата на голмайстора на отбора Маркъс Рашфорд е сериозна и той ще отсъства за няколко месеца. „Червените дяволи“ вече започват планове за периода без своя голмайстор, като норвежецът загатна, че тимът може и да купи нов нападател, за да се справи с липсата на английския национал.

Рашфорд получи контузия в гърба по време на двубоя срещу Уулвърхемптън от 3-тия кръг на ФА Къп в сряда. Впоследствие стана ясно, че става въпрос за много сериозна травма, като 22-годишният нападател е получил фрактура на гръбначна кост. Очаква се възстановяването на голаджията да продължи няколко месеца. Солскяер сподели, че Рашфорд е играл с контузия в няколко от мачовете на Манчестър Юнайтед в последния месец. Затова сега „червените дяволи“ най-вероятно ще се опитат да подпишат с нов нападател до края на трансферния прозорец през месец януари. Тимът бе близо до подписа на бившия стрелец на Ред Бул Залцбург Ерлинг Холанд, но норвежецът предпочете трансфер в Борусия Дортмунд.

Самият Солскяер коментира ситуацията по следния начин. „Имаме доста контузии на важни играчи до момента през сезона. Антони беше извън строя преди няколко месеца, Пол липсва по време почти на цялата кампания, сега Маркъс ще отсъства. Намираме се в неприятна ситуация. В момента трансферният прозорец е отворен и може да погледнем към някои опции в краткосрочен план“ каза наставникът на Манчестър Юнайтед.

А ето какво каза Солскяер по адрес на днешния опонент на „червените дяволи“ Ливърпул.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички