ВИДЕО: Правилно ли бяха отменени два от головете на Ливърпул в дербито с Юнайтед?


ВИДЕО: Правилно ли бяха отменени два от головете на Ливърпул в дербито с Юнайтед?
Снимка: Getty Images/Guliver

4137 0

Ливърпул успя да надвие Манчестър Юнайтед с 2:0 в голямото дерби от Висшата лига. Точни за мърсисайдци бяха Върджил ван Дайк и Мохамед Салах, но други двама футболисти също можеха да са сред голмайсторите - ако попаденията им не бяха отменени.

В средата на първата част Садио Мане се оказа на чиста позиция за гол, но не успя да се възползва. Сенегалецът се оказа очи в очи с Де Хеа, но в последния момент Люк Шоу успя да избие в корнер. От последвалия ъглов удар Ливърпул стигна до втори гол чрез Роберто Фирмино, но след намесата на ВАР бе установено, че е било извършено нарушение от Ван Дайк срещу Де Хеа в хода на атаката.

Според някои анализатори, сред които и бившият футболист на Манчестър Юнайтед Рой Кийн, не може да става и дума за нарушение срещу Де Хеа. След намесата на ВАР обаче голът бе отменен.

В 36-ата минута пък Алекс Окслейд-Чембърлейн разсече отбраната на "червените дяволи" с магическо извеждащо подаване към Жоржиньо Вайналдум. Холандският полузащитник овладя и пусна топката покрай тялото на Де Хеа, за да прати топката в мрежата.

Халфът обаче бе в положение на засада, поради което попадението бе отменено. От повторенията ясно се вижда, че засада в действителност има, колкото и тънка да е тя. В тази ситуация не може да се дискутира дали голът е редовен, тъй като е повече от ясно, че засада има.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички