Манчестър Юнайтед разкарва Магуайър с колосални загуби


Манчестър Юнайтед разкарва Магуайър с колосални загуби
Снимка: Getty Images

8239 0

Манчестър Юнайтед е готов да се раздели с бранителя Хари Магуайър дори на загуба от 40 милиона паунда през идния летен трансферен пазар. От пристигането на Ерик тен Хаг през миналото лято, Юнайтед трансформира почти изцяло защитата си, както и другите основни линии.

В резултат на това отборът беше напуснат от Кристиано Роналдо през декември след лош скандал, иницииран именно от португалеца в интервю. Магуайър пък рядко попада в титулярните 11 в Премиър лийг, макар да се води капитан на отбора.

Той игра силно за Англия на Мондиал 2022, но не може да убеди Тен Хаг, че е достатъчно качествен, за да измести Рафаел Варан и Лисандро Мартинес. Позитивното за 29-годишния футболист, че игра в последния мач на отбора при успеха с 2:0 над Лийдс Юнайтед от Висшата лига.

Според Daily Mail изходът за Магуайър от „Олд Трафорд“ изглежда най-логичната опция, като дори от клуба са склонни да загубят 40 милиона лири, за да освободят бюджета за заплати, след като Хари Магуайър е сред най-добре платените.

Проблемът пред бъдещия му отбор обаче ще бъде именно възнаграждението на футболиста, който е малко вероятно да склони да намали драстично своята заплата. Контрактът му с тима от „Олд Трафорд“ изтича през лятото на 2025-а година и има опция за още 12 месеца. А коя звезда на отбора беше хвалена от Юрген Клоп, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички