Мъск се включва в битката за Манчестър Юнайтед?


Мъск се включва в битката за Манчестър Юнайтед?
Снимка: Getty Images

1140 0

Илон Мъск, вторият най-богат човек на планетата и собственик на Tesla и Twitter, следи разговорите около придобиване на Манчестър Юнайтед. Твърди се, че милиардерът, който може да се похвали с лично състояние от 190 милиарда долара, следи събитията на "Олд Трафорд" преди крайния срок за оферти, определен от семейство Глейзър за петък, февруари 17.

Няма официална информация от лагера на Мъск относно предполагаемия му интерес към възможна сделка за клуба от Висшата лига, но Daily Mail твърди, че той е запален по идеята.

Мъск намекна преди известно време, че би искал да купи Юнайтед, заявявайки в Twitter през август 2022 г. Това се случи по време на протестите срещу семейство Глейзър, като заяви: "Купувам Манчестър Юнайтед, няма за какво да благодарите". Споменатите коментари бяха направени на шега, но 51-годишният бизнес магнат по-късно добави: "Ако купувах някой отбор, това щеше да е Юнайтед. Той бе моят любим отбор като дете".

Припомняме, че ломпанията ИНЕОС на Джим Ратклиф официално се включи в наддаването за собствеността на Юнайтед през миналия месец, след като американските собственици на клуба - семейство Глейзър, през ноември заявиха, че са започнали да разглеждат опции за потенциална продажба на 20-кратните шампиони на Англия. А кои са другите оферти за Юнайтед - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички