Манчестър Юнайтед през сезон 2021/22 - един "разграден двор" с "ограда" за 266 милиона евро


Манчестър Юнайтед през сезон 2021/22 - един "разграден двор" с "ограда" за 266 милиона евро
Снимка: Getty Images

1883 0

В последно време резултатите на Манчестър Юнайтед са много слаби и необясними - 1 победа, 1 равен и 3 тежки загуби в последните им 5 мача. Това, което се набива на очи в статистиката на "червените дяволи" е ужасяващото им представяне в защита. След 12 кръга във Висшата лига английският гранд е допуснал 21 попадения. Толкова са инкасирали и Лестър, които обаче са на 12-о място в класирането - с 4 позиции под "червените дяволи".

Повече от тези два тима в шампионата през настоящия сезон са допуснали само два тима - Норич и Нюкасъл, по 27 всеки от тях. Те обаче са аутсайдерите на Висшата лига и това е по-скоро очаквано.

Във всички турнири, в които се състезават, Манчестър Юнайтед са инкасирали 29 гола. В английския елит има само два тима с повече допуснати попадения - Лестър и Норич са с по 30 във всички турнири. Така излиза, че ако в Лига Европа в четвъртък Лестър запази суха мрежата си срещу Легия Варшава, а утре Юнайтед допусне 2 гола срещу Виляреал в Шампионска лига, тимът от "Олд Трафорд" ще бъде най-зле защитаващият се в целия английски елит.

Тези цифри са ужасяващи, предвид статута на Манчестър Юнайтед, но и предвид факта, че те притежават защитна линия на стойност 266 милиона евро (Варан - 70 млн., Линдельоф - 24, Баи - 10, Магуайър - 50, Далот - 10, Бисака - 40, Телес - 20, Шоу - 42 милиона).

Необходимо е да се припомни, че отбраната на Юнайтед не само е скъпа, тя е рекордно скъпа. Варан например беше третото най-скъпо попълнение за настоящия сезон в цялата Висша лига, а Магуайър е не само най-скъпият защитник в историята на Премиър лийг, но и във футболната история. Той беше привлечен от вече уволнения Оле Гунар Солскяер срещу 80 милиона паунда. Можете да видите какви резултати постигна норвежецът за 3 години в Манчестър. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички