Ето какви резултати постигна Солскяер за 168 мача в Юнайтед


Ето какви резултати постигна Солскяер за 168 мача в Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

2741 0

Преди броени минути стана ясно, че мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер е уволнен след поредицата от слаби резултати на тима. Временно на негово място е назначен Майкъл Карик, но ръководството ще турси нов мениджър, който да работи поне до края на сезона на "Олд Трафорд".

Солскяер води английския гранд в общо 168 мача във всички турнири, в които записа 91 победи, 37 равенства и 40 загуби (54,17 процента победи). Той пое отбора през декември 2018 година, заменяйки на поста Жозе Моуриньо и след страхотен старт и изненадващата победа над ПСЖ в осминафиналите на Шампионска лига бе назначен за постоянно.

В първия си пълен сезон начело на "червените дяволи" норвежецът постигна класиране в топ 4 и завръщане в Шампионска лига, като повтори това и през следващата година, но така и не успя да спечели трофей с тима. През миналия сезон Юнайтед достигна до финала в Лига Европа, но загуби от дузпи с Виляреал.

През това лято Юнайтед привлече Кристиано Роналдо, Рафаел Варан и Джейдън Санчо, което накара анализатори и фенове да очакват сериозна атака на титлата в Англия от клуба, но "червените дяволи" се представят много слабо на домашната сцена, като имат пет загуби в последните си седем мача и вече изостават с 12 точки от лидера Челси.

Играта на "дяволите" в Шампионска лига също е колеблива, като благодарение на силните изяви на Кристиано Роналдо тимът все още има добри шансове да продължи към елиминациите, въпреки загубата от Йънг Бойс в Швейцария на старта на груповата фаза. Тимът отпадна и от Купата на лигата след загуба от Уест Хям. Все пак, Солскяер има опции къде да продължи треньорската си кариера. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички