Манчестър Юнайтед преговаря с Гакпо 6 месеца, а Ливърпул го отмъкна за 1 час (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед преговаря с Гакпо 6 месеца, а Ливърпул го отмъкна за 1 час (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / колаж на SportLive.bg

5874 0

В късните часове на Боксинг дей английският футбол бе разтърсен от изненадващата новина, че Ливърпул привлича нидерландския нападател Коди Гакпо. Трансферът на Гакпо бе официално потвърден от неговия клуб ПСВ, а нидерландската Ередизиви поздрави младока в социалните мрежи.

Трансферът на Коди Какпо в Ливърпул

По информация на Фабрицио Романо договорът на Гакпо с Ливърпул е за шест години, а гарантираната сума по трансфера е 37 милиона паунда, като тя може да нарасне до 50 милиона с допълнителни бонуси. Нападателят се очаква да пристигне на Острова за медицински прегледи.

В Юнайтед не искали да плащат за Гакпо

Любопитното е, че до последно Коди Гакпо бе свързван с трансфер в Манчестър Юнайтед. Още през лятото Гакпо бе готов да подпише с "дяволите", но от английския клуб не искаха да заплатят трансферната сума. Разговорите между двете страни продължиха шест месеца, докато не дойде Ливърпул, който буквално за час успя да уреди трансфера.

Клоп с основно роля за трансфера на Гакпо

Романо съобщава, че ключова роля за трансфера на Гакпо е имал Юрген Клоп, който е настоял пред ръководството, че се нуждае от крило заради контузиите на Луис Диас и Диого Жота. Ръководството действало изключително бързо и веднага постигнало споразумение с ПСВ.

Защо Гакпо бе привлечен в Ливърпул?

Трансферът на Коди Гакпо бе изненада за футболните фенове, като повечето очакваха Ливърпул да търси подсилване в средата на терена, където има по-големи кадрови проблеми. Мърсисайдци са свързвани с три звездни имена, но Клоп намекна, че "червените" ще разчитат на завръщането на контузените играчи.

Привличането на Гакпо в един от най-добрите отбори в света обаче никак не е случайно. Нападателят направи истински фурор на Световното първенство по футбол с отбора на Нидерландия, а това бе само продължение на силните му изяви в Ередивизи.

Техника, скорост, удар - уменията на Коди Гакпо

Той играе предимно на левия фланг, но е способен да действа и на върха на атаката. Гакпо е много остър футболист, който умее бързо да сменя посоките, притежава добра техника и скорост, както и отличен завършващ удар. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: От Того до Ливърпул: Ученикът на Ван Нистелрой, който взриви Мондиал 2022 (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички