Новите попълнения в Ливърпул пак ще са завръщащи се от контузии играчи


Новите попълнения в Ливърпул пак ще са завръщащи се от контузии играчи
Снимка: Getty Images

3958 0

Германският наставник на Ливърпул Юрген Клоп намекна, че мърсисайдци няма да са особено активни на зимния трансферен прозорец, въпреки кадровите проблеми в техния лагер. "Червените" не бяха активни и на миналогодишния зимен пазар, но успяха да се борят до последно за трофей на четири фронта.

Ще бъде ли активен Ливърпул на трансферния пазар?

Със завръщането на клубния футбол се завърнаха и регулярните въпроси към Клоп дали ръководството на отбора възнамерява да подсили редиците му. "Червените" са най-уязвими в халфовата линия, където изборът от играчи е малък, а част от тях често влизат в лазарета поради различни контузии.

Контузените в Ливърпул

Артур Мело, който бе привлечен, за да запълни дупките в средата на терена, получи тежка контузия, която наложи операция и няколко месеца почивка. Наби Кейта пък редовно се контузва и оставя Клоп без алтернатива за средата на терена, където основно действат Фабиньо, Тиаго и Джордан Хендерсън.

Завръщането на Диас и Жота

В нападение ситуацията също не е много добра, след като двама от основните нападатели се контузиха - Луис Диас и Диого Жота. И двамата обаче се очаква да се завърнат през идния месец, а Клоп смята, че може да се получи положителния ефект от миналата година, когато със завръщането на няколко контузени играчи Ливърпул тръгна напред.

"Новите попълнения" за Клоп ще са завръщащите се от контузии

"Имаме две дългосрочни контузии пред нас. През миналия януари Луис Диас се завърна, което беше от голяма помощ за тази част от сезона. Защо да не направим нещо подобно и през този сезон, ако е позитивен ход?", каза Клоп на пресконференция преди визитата на Астън Вила.

В последните няколко седмици усилено се спрягат три звездни имена за трансфер в Ливърпул, които блестяха с изявите си по време на Световното първенство по футбол в Катар (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички