Манчестър Юнайтед официално се разделя с един от най-лоялните си футболисти


Манчестър Юнайтед официално се разделя с един от най-лоялните си футболисти
Снимка: Getty Images

3212 0

Манчестър Юнайтед официално обяви раздялата си на официалния си уебсайт със своя емблематичен защитник Фил Джоунс след 12 години съвместна работа.

31-годишният бранител ще напусне като свободен агент това лято, след като той не влизаше в плановете на много от бившите мениджъри на "дяволите". Футболистът често бе измъчван от травми, а и не беше безкрайно безупречен в изявите си на терена.

Припомняме, че Джоунс беше привлечен на "Олд Трафорд" през 2011 година от легендарния сър Алекс Фъргюсън. Шотландецът наложи  бранителя в стартовата си единайсеторка, но след ерата "Фърги" футболистът не бе същия.

"През последните няколко години наистина ми беше трудно. Няма как да скрия това. Семейството ми обаче беше ключово в това да ми помага да остана фокусиран, да бъда във форма и да се опитвам да играя повече", заяви Джоунс.

"Както знаете, футболът ми липсваше. Израснал си като футболист и искаш да си на терена. Имах щастието да стана футболист, макар че не успях да играя толкова, колкото ми се искаше".

"Трудех се неуморно и буквално сторих всичко по силите си. Опитвах се всеки път след травма да се завърна възможно най-бързо. Прекрасен спомен за мен си остава подкрепата от страна на феновете ни при моето завръщане в двубоя срещу Уулвърхамптън през миналия сезон", добави още футболистът.

След раздялата с Фил Джоунс, сега се очаква още 12 играчи на Юнайтед да напуснат "Олд Трафорд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички