Шейх Джасим има план "Б", ако не успее да купи Манчестър Юнайтед


Шейх Джасим има план "Б", ако не успее да купи Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

5561 0

Катарският банкер Шейх Джасим бин Хамад Ал Тани, който е в люта надпревара с един от най-богатите британци сър Джим Ратклиф за закупуването на Манчестър Юнайтед, иска да инвестира във Висшата лига на всяка цена, така че ако не успее с тима от "Олд Трафорд", то той ще се пробва за лондонския Тотнъм.

"ESPN" съобщи от източници, близки до Ал Тани, че шейхът има план "Б", ако опитът с Юнайтед се провали, и това е Тотнъм, защото Катар има сериозно желание да влезе във Висшата лига, след като "съперниците" Абу Даби от ОАЕ вече имат Манчестър Сити, а от миналата година и Нюкасъл е под контрола на Саудитска Арабия, като в двата клуба се инвестира от националните инвестиционни държавни фондове.

Босът на Тотнъм е противоречивият Даниел Леви, като през последната година на няколко пъти в английските медии се писа, че е готов да продаде клуба, но въпросът е дали това са просто спекулации или бизнесменът наистина има това намерение.

Припомняме, че Ал Тани предложи рекордните 5 милиарда паунда за закупуване на Манчестър Юнайтед за 100% от акциите. В плановете му влизаха още 2 милиарда паунда за обновяване на "Театъра на мечтите", изграждане на нов тренировъчен център и инвестиции в първия отбор. Сега обаче фаворит за мажоритарния пакет е Ратклиф, който не иска 100% от собствеността.

Докато в Юнайтед все още се водят преговори за закупуването на клуба, то скаути на тима останаха впечатлени от "новия Холанд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички