Манчестър Юнайтед и Лестър може да играят решаващ плейоф след мача помежду си


Манчестър Юнайтед и Лестър може да играят решаващ плейоф след мача помежду си
Снимка: Getty Images/Guliver

1956 0

Този изпълнен с изненади сезон във Висшата лига може да ни предложи още една луда развръзка. Оказва се, че освен двубоя между “лисици” и “дяволи” от последния кръг, би могло да се наложи двата отбора да се изправят още веднъж.

В първия двубой през кампанията между Манчестър Юнайтед и Лестър, който се игра на „Олд Трафорд“, домакините спечелиха с 1-0 с попадение на Маркъс Рашфорд.

Към момента двата отбора са с равен брой точки (62) и еднаква голова разлика (+28). “Червените дяволи” обаче, са с мач по-малко и имат някакво предимство пред Лестър. Всичко обаче ще се реши в директния двубой между двата тима. Момчетата на Оле Гунар Солскяер се намират в чудесна форма в първенството като последното поражение дойде от Бърнли на 22 януари. Лестър, от своя страна, не може да се похвали с добра игра в последно време. Тимът на Брендън Роджърс спечели само 2 срещи след подновяването на шампионата на Острова, което постави Юнайтед в полпозишън за място в четворката. Разбира се, не трябва да забравяме, че има още един замесен отбор в борбата за четворката – Челси. "Сините" се нуждаят от една победа в оставащите си два мача от сезона, за да изпълнят целта си. Те обаче на пръв поглед не изглеждат никак леки – гостуване на "Анфийлд" на шампиона Ливърпул и домакинство на Уулвърхямптън, който също се представя добре в последно време.

Анализаторите на Острова не закъсняха с прогнозите относно срещата и откриха доста интересен сценарий. Ако Манчестър Юнайтед спечели срещу Уест Хям с 5-3, а след това загуби с 1-0 от Лестър – то ще се изиграе още един двубой между двата отбора. Разбира се, шансовете за нещо подобно са изключително малки, но сме ставали свидетели на много “невероятни” на пръв поглед неща във Висшата Лига. Каквото и да се случи обаче, едно е сигурно – на "Кинг Пауър Стейдиъм" обстановката ще бъде изключително “нажежена” в последния двубой за сезона и можем да го очакваме с голям интерес.

А каква е кървавата битка за оставане във Висшата лига на дъното на класирането?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички