Три ценни точки срещу Арсенал оставиха Астън Вила извън зоната на изпадащите


Три ценни точки срещу Арсенал оставиха Астън Вила извън зоната на изпадащите
Снимка: Gulliver/GettyImages

2785 0

Отборът на Астън Вила постигна много важна победа, надделявайки при домакинството си на Арсенал в мач от 37-мия кръг на Висшата лига. Виланите спечелиха с 1:0 след гол на Махмуд Трезеге в средата на първото полувреме.

Успехът оставя Астън Вила извън зоната на изпадащите. Тимът на Дийн Смит вече е с 34 точки и има по-добра голова разлика от Уотфорд, който по-рано днес загуби с 0:4 от Манчестър Сити. Арсенал остава на 10-тото място с 53 точки. А ето и всичко по-интересно от днешния мач:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

В 24-тата минута Дийн Смит е принуден да направи първата си промяна. Ахмед Ел Мохамади получава контузия и е заменен от Федерик Гилбер. В 27-мата минута сякаш от нищото Астън Вила стига до откриване на резултата. При центриране от ъглов удар Тайрон Мингс отигра топката с глава, след което тя се озова в Махмуд Трезеге. Египтянинът бе оставен непокрит и прати топката в мрежата за 1:0!

В самия край на първата част Астън Вила започва да организира натиск пред вратата на Арсенал в търсене на втори гол. В 42-рата минута Махмуд Трезеге достига до нов шанс за гол, след като с глава успява да засече центриране от страна на Джак Грийлиш. В 45-тата минута Грийлиш отправи страхотен изстрел от дистанция и бе изключително близо до това да вкара втори гол за своя отбор в срещата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В 53-тата минута Еди Нкетиа подаде топката в наказателното поле, където бе Обамеянг. Габонецът овладя и се завъртя, но ударът му бе блокиран от бранител на Вила. Микел Артета ще опита да промени нещата на терена. Кийрън Тиърни и Никола Пепе влизат в игра, за да заменят Давид Луис и Букайо Сака.

В 62-рата минута Седрик Соарес намери Еди Нкетиа в наказателното поле на Вила, но нападателят не успя да стреля, а извърши и нарушение. 67-ма минута започва да тече, а Арсенал така и не може да измисли начин, по който да преодолее вратата на Пепе Рейна.

В 75-тата минута домакините пропуснаха най-добрия си шанс за втората част. Джак Грийлиш демонстрира страхотна скорост и преодоля двама играчи на Арсенал, след което изведе влезлия като резерва Кийнън Дейвис, но нападателят не успя да нацели вратата на Арсенал, останал сам срещу вратаря Мартинес. Точно след това пък Нкетиа с глава уцели гредата на вратата на Астън Вила, след което Рейна улови кълбото.

В 77-мата минута Джон МакГин стреля отдалеч в търсене на втори гол, но бе неточен.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

АСТЪН ВИЛА: Пепе Рейна, Мат Таргет, Ахмед Ел Мохамади, Езри Конса, Тайрон Мингс, Конър Хурихейн, Дъглас Луис, Джон МакГин, Трезеге, Джак Грийлиш, Мбвана Самата

АРСЕНАЛ: Емилиано Мартинес, Роб Холдинг, Давид Луис, Сеад Колашинац, Седрик Соарес, Букайо Сака, Лукас Торейра, Дани Себайос, Едуард Нкетиа, Александър Лаказет, Пиер-Емерик Обамеянг

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Астън Вила стартира двубоя от 18-тото място във временното класиране. Играчите на Дийн Смит изостават на 3 точки от 17-тия Уотфорд, който играе срещу Манчестър Сити в ранния мач тази вечер. „Виланите“ са в серия от два мача без загуба, след като записаха победа над Кристъл Палас и стигнаха до равенство при гостуването си на Евертън в последния кръг.

Арсенал редува силни и слаби игри след подновяването на шампионата в Англия. Играчите на Микел Артета постигнаха два много сериозни успеха през изминалата седмица, надигравайки Ливърпул за първенство и Манчестър Сити за ФА Къп. При победа днес „артилеристите“ ще излезнат на 8-мото място и ще бъдат само на 2 точки от 7-мия Тотнъм в битката за последното място, даващо право на участие в Лига Европа. По-рано през сезона Арсенал вече спечелиха срещу Астън Вила, надигравайки ги с 3:2 на „Емиратс“.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички