Битката на изпадащите във Висшата лига - Астън Вила, Уотфорд или Борнемут?


Битката на изпадащите във Висшата лига - Астън Вила, Уотфорд или Борнемут?
Снимка: Getty Images/Guliver

1635 0

Остана по-малко от седмица до края на сезона във Висшата лига на Англия и след като вече стана ясно, че Норич е първият изпадащ, си задаваме въпроса кои ще бъдат другите 2 отбора, споделящи тази съдба. След като Астън Вила спечели мача си с Арсенал, борбата за оцеляване стана все по-завързана.

На хартия, в най-добра позиция изглеждат именно “виланите”. Тимът от Бирмингам е с по-добра голова разлика от Уотфорд и Борнемут, което при определени обстоятелства също може да окаже влияние накрая. Освен това, те имат ‘’най-лек’’ съперник в последния кръг в лицето на Уест Хям. Уотфорд и Борнемут имат за задача да се справят съответно с Арсенал и Евертън и то като гости.

Астън Вила (34 точки; Голова разлика -26)

Оставащи мачове (Уест Хям Юнайтед - гостуване)

Изненадващата победа на Вила в двубоя с Арсенал без никакво съмнение ги изправя в чудесна позиция преди последния кръг във Висшата Лига. Естествено оцеляването все още не е гарантирано, а в историята на Висшата лига сме ставали свидетели на изключителни изненади. Уест Хям, от своя страна, успя да си подсигури мястото и през следващата кампания в най-високото ниво на английския футбол, но със сигурност няма да се даде лесно на своя съперник. В интерес на истината, “чуковете” имат гостуване на Манчестър Юнайтед преди това, което значи, че Вила ще има 24 часа повече за възстановяване, а в натоварената програма това би могло да окаже някакво влияние.

Уотфорд (34 точки; Голова разлика -27)

Оставащи мачове (Арсенал - гостуване)

Найджъл Пиърсън бе назначен от Уотфорд през декември и целта пред него беше ясна – оцеляването във Висшата лига. Ситуацията към момента обаче е такава, че “стършелите” се намират в зоната на изпадащите и ще играят срещу един от отборите във форма – Арсенал. Загубите от Уест Хям (3:1) и от Манчестър Сити (0:4) допълнително усложниха ситуацията за момчетата на Найджъл Пиърсън и дори 3 точки срещу “артилеристите” не биха им гарантирали оцеляването на 100%. Те ще трябва да се надяват на победа на Уест Хям срещу Вила и то с разлика. Стана вече въпрос, че головата разлика може да окаже влияние върху крайното класиране. Арсенал, от своя страна, намиращ се на десето място в класирането, вече не може да се класира на позиция, даваща право на участие в Лига Европа през следващия сезон и на практика този мач за тима е без значение.

Борнемут (31 точки; Голова разлика - 27)

Оставащи двубои (Евертън - гостуване)

“Черешките” на Еди Хау се намират в най-лоша позиция преди последния кръг, но все още имат някакви шансове за оцеляване. Те са само с една победа след подновяването на шампионата в Англия, но каква победа само – 4:1 срещу Лестър. В крайна сметка обаче този успех няма да се помни дълго, особено ако се стигне до изпадане в Чемпиъншип, което изглежда много вероятно. Борнемут се нуждае от задължителни 3 точки в гостуването на Евертън. Също така е редно да се спомене, че ако някой измежду Астън Вила и Уотфорд вземе нещо от последния си двубой, било то и само точка – пътят на момчетата на Еди Хау ще бъде само един, а именно в посока Чемпиъншип.

Краят на сезона е близо, въпросителните обаче са много. Към момента ситуацията за Борнемут изглежда обречена, но сме ставали свидетели на какво ли не във Висшата лига и просто нямаме право да отпишем който и да било отбор преди последния съдийски сигнал.

А къде да гледаме дербито от Висшата лига между Ливърпул и Челси?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички