Манчестър Сити отвя Бърнли с 5 гола и демонстрира плашеща форма


Манчестър Сити отвя Бърнли с 5 гола и демонстрира плашеща форма
Снимка: Getty Images/Guliver

1335 0

Манчестър Сити изнесе истинска футболна лекция в домакинството си на Бърнли във Висшата лига, като постигна повече от убедителна победа с 5:0. "Гражданите" се бетонираха на второто място, докато след поражението Бърнли остава в средата на таблицата без заплаха от изпадане, но и без особено реални шансове за класиране в топ 6.

Страхотен двубой за Сити изигра младокът Фил Фодън, който се отчете с две попадение, като имаше и основна роля за още едно чрез гениален пас, който отправи и чрез който изостри атаката. Рияд Марез също се отличи с два гола, единият от които изключително красив.

"Гражданите" поведоха във 22-рата минута след феноменален изстрел отдалеч на младока Фил Фодън. 21 минути по-късно Рияд Марез надмина дори неговото изпълнение с още по-красиво изпълнение. Алжирецът премина няколко противникови играчи, след което завърши прецизно с по-слабия си десен крак.

Няколко минути по-късно - в 3-ата минута от добавеното време, Марез вкара своя втори гол в срещата след точно изпълнена дузпа. 11-метровият наказателен удар бе отсъден заради нарушение срещу Серхио Агуеро, но той предостави изпълнението на Марез.

51' - 4:0. Фодън направи гениален пас към Бернардо Силва, който подаде успоредно на голлинията към съфамилника си Давид, за когото остана просто да подаде крак и да насочи топката в мрежата. В 63-ата минута Фодън затвърди впечатленията за страхотния мач, който имаше, като го ознаменува с второ попадение, дошло след асистенция на Габриел Жезус.

Междувременно, играч на Арсенал е дал положителна проба за коронавирус преди двубоя с Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички