Челси обърна Астън Вила за 2 минути и се откъсна в битката за топ 4 във Висшата лига


Челси обърна Астън Вила за 2 минути и се откъсна в битката за топ 4 във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1117 0

Отборът на Челси постигна много важна победа като гост на Астън Вила с 1:2 в мач от 30-тия кръг на Висшата лига. "Сините" се нуждаеха от обрат на "Вила Парк", постигнат в рамките на две минути, за да успеят да се откъснат на основните си преследвачи в битката за топ 4 на Острова.

Бирмингамци успяха да изненадат именития си съперник в края на първото полувреме, когато Кортни Хаус се измъкна зад отбраната на "сините", за да засече центриране от близка дистанция до вратата на Кепа. През втората част обаче хората на Франк Лампард успяха да се съберат и да извоюват важния успех.

След час игра Кристиан Пулишич остана непокрит на втора греда и вкара топката в мрежата от непосредствено разстояние до вратата. Само две минути по-късно Оливие Жиру получи подаване в наказателното поле, обърна се по атрактивен начин и нанесе удар, който след рикошет се озова в мрежата на Вила за втори път.

След победата Челси затвърди четвъртото си място в подреждането, като вече разполага с 51 пункта - с пет точки повече от петия и шестия Манчестър Юнайтед и Улвърхемптън. Астън Вила пък пропиля шанса си да се измъкне от зоната на изпадащите, като остава на 19-то място с 26 точки - само на един пункт от спасителното 17-то място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички