Манчестър Сити отвя Астън Вила за едно полувреме и продължава да натиска Арсенал


Манчестър Сити отвя Астън Вила за едно полувреме и продължава да натиска Арсенал
Снимка: Getty Images

1861 0

Манчестър Сити постигна рутинна победа с 3:1 над Астън Вила в мач от 23-ия кръг на английската Висша лига. Момчетата на Пеп Гуардиола се нуждаеха само от първото полувреме, в което и нанесоха своя удар.

Сити откри още в четвъртата минута. Родри се извиси над всички в наказателното поле на Вила, засичайки по чудесен начин центриране от корнер на Рияд Марез и не остави никакви шансове на Еми Мартинес с глава.

В 39-ата минута Ерлинг Холанд проби в полето на Вила и предостави топката на Илкай Гюндоган, който само трябваше да я добави в опразнената врата и да запише името си сред голмайсторите, покачвайки на 2:0.

В 44-ата минута Джейкъб Рамзи повали Джак Грийлиш в наказателното поле и бе отсъдена дузпа за "гражданите". Зад кълбото застана Рияд Марез и не сбърка, правейки резултата 3:0.

Астън Вила показа добра игра през втората част и заслужено върна гол. Дъглас Луис намери необезпокоявания Оли Уоткинс в наказателното поле на Едерсон, а от британецът не сгреши от близка дистанция.

До края на срещата Вила създаде още няколко страхотни възможности за отбелязване на гол и дори уцели гредата, но не успя да се възползва от нито една от тях и не порази мрежата на Сити.

По този начин "гражданите" се връщат на втората позиция във временното класиране с актив от 48 точки и вече са само с три пункта зад лидера Арсенал преди прекия сблъсък с "артилиеристите" в сряда (15 февруари).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички