Ключов играч на Ман Сити: Микел Артета и Пеп Гуардиола са еднакви, те са най-добрите във Висшата лига


Ключов играч на Ман Сити: Микел Артета и Пеп Гуардиола са еднакви, те са най-добрите във Висшата лига
Снимка: GettyImages

1444 0

Звездата на Манчестър Сити - Илкай Гюндоган, сравни легендата и настоящ треньор на Арсенал - Микел Артета с този на "гражданите" в лицето на Пеп Гуардиола.

Германският национал има честта да е работил и с двамата на "Етихад", когато наставникът на "артилеристите" бе част от треньорския щаб на гранда от Манчестър. Артета заемаше поста помощник-треньор в тима от 2016 до 2019 г.

В момента той прави фурор с клуба на сърцето си. "Топчиите" са първи във Висшата лига, с 5 точки пред втория Сити. Според Гюндоган, тактиките и желания начин на игра от Артета приличат много на тези на Гуардиола.

"Имат треньор, когото уважавам и познавам добре от периода му при нас. Има много прилики с Пеп. Начина им на ръководене е почти един и същ с нашия и ако погледнете отбора им, е ясно като бял ден, че могат да се противопоставят на всеки съперник", коментира Гюндоган пред "Sky Germany" и продължи.

"Преди няколко седмици ги победихме във ФА Къп и усетихме колко неудобно е да играеш срещу тях. Ако имат топката, могат да те накажат. Наша отговорност е да вземем трите точки срещу Астън Вила и след това да отидем в Лондон, за да бием Арсенал.

Просто трябва да погледнете постоянството, с което двата отбора се представят на най-високо ниво. Арсенал играе отличен футбол, победиха много страхотни отбори. Разбира се, Пеп знае точно какво да очаква. Срещат се двамата най-добри треньори в първенството", завърши полузащитникът. 

"Артилеристите" домакинстват на Брентфорд в събота (11-и февруари), докато Манчестър Сити приема у дома Астън Вила в неделя. Още в сряда (15-и февруари) "гражданите" гостуват на "Емирейтс".

Ето какво признание направи Гуардиола за Артета и положителния ефект от него върху себе си

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички