Пеп Гуардиола: Никой не може да ни отнеме моменти като подхлъзването на Стивън Джерард


Пеп Гуардиола: Никой не може да ни отнеме моменти като подхлъзването на Стивън Джерард
Снимка: Getty Images/Guliver

2323 0

Треньорът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, се върна към един от най-паментите моменти в скорошната история на Висшата лига, когато през 2014-а година едно подхлъзване лиши големия съперник Ливърпул от титлата.

Тогавашният мач на "червените" срещу Челси завършва катастрофално за мърсисайдци, сред които може би най-болезнен е бил за капитана и легенда на клуба Стивън Джерард. Именно той се подхлъзва, за да могат "сините" да поведат и по-късно да връчат титлата в ръцете на "гражданите".

Испанският наставник обаче смята, че моменти като гола на Серхио Агуеро са лично на клуба и не могат да бъдат отнети. Това негово изказване бе по повод обвиненията срещу клуба, който е заплашен с отнемане на точки и дори трофеи, ако вината бъде доказана.

"Хайде де, емоциите през годините ни принадлежат, абсолютно. Независимо от всичко, ни принадлежат. Моментът с Агуеро например. Не знам дали сме отговорни за подхлъзването на Стивън Джерард", коментира Гуардиола, цитиран от "Express Sport" и продължи.

"В онзи мач на "Анфийлд" не исках това да се случи от уважение към Стивън Джерард. Вината сигурно е в нас? Моментите, които изживяхме през годините заедно, са наши", допълни още той.

Ето какво отговори Гуардиола на въпрос дали ще напусне "гражданите"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички