Манчестър Сити откри сезона във Висшата лига по шампионски, а Холанд изнесе дежурната си лекция (ВИДЕО)


Манчестър Сити откри сезона във Висшата лига по шампионски, а Холанд изнесе дежурната си лекция (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3105 0

Действащият шампион на Англия - Манчестър Сити, откри сезона във Висшата лига, побеждавайки новака Бърнли с 3:0 като гост на "Търф Мор". В герой за "гражданите" се превърна отново "обичайния заподозрян", а именно - Ерлинг Холанд, който се отчете с 2 попадения днес (11 август).

Срещата започна по фантастичен начин за "гражданите". Още в 4' резултатът бе открит, след като Родри се пребори за топка, центрира в наказателното поле, а там по страхотен начин бе пласиран Ерлинг Холанд, който даде преднина на "небесносините" рано-рано.

В 25-ата минута обаче Пеп трябваше да направи принудителна смяна. Кевин Де Бройне изпита болки и на неговото място се появи новото попълнение Матео Ковачич, който направи дебюта си с екипа на "гражданите".

Само девет минути по-късно пък Холанд отбеляза второто си попадение. Хулиан Алварес съумя да прати топката до пенала, където норвежецът я овладя, сам си създаде пространство и с много мощен и прецизен удар удвои преднината на своя тим. 

През втората част Сити продължи да диктува играта на терена. Бърнли всячески се опитваше да пробие напред, но разликата в класите определено си каза думата. Съвсем закономерно момчетата на Пеп отбелязаха и трето попадение. След огромен карамбол в наказателното поле на новаците топката се озова в Родри, който с плътен удар оформи класическия резултат - 3:0.

В самия край на мача пък Анас Зарури бе изгонен след като влезе много остро в краката на Кайл Уокър. Първоначално Крег Поусън не показа червения картон, но ВАР се намеси и отсъди футболистът на Бърнли да бъде изгонен.

По този начин Сити вече заема първото място във временното класиране. "Гражданите" са с 3 точки и 3 отбелязани попадения. Бърнли пък е 20-ти с 0 пункта и голова разлика -3. На "гражданите" им предстои финал за Суперкупата на Европа срещу Севиля на 16 август (сряда), а Бърнли ще се изправи срещу Астън Вила в следващата си среща в елита на Острова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички