Просто Гуардиола: Пеп глобил... себе си заради своя проява, която не одобрил


Просто Гуардиола: Пеп глобил... себе си заради своя проява, която не одобрил
Снимка: Getty Images

4694 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е един от най-добрите специалисти не само за този век, а и цялостно в историята на футбола. Испанският наставник е известен с големите си изисквания към своите футболисти, както и с постоянните си наставления към тях.

Оказва се, че Пеп, който е олицетворение на думата "перфекционист", веднъж дори глобил самия себе си. Причина за това бил коментар, който е направил към Фил Фодън и за който е съжалил впоследствие, разказва Джеймс Дъкър от престижното британско издание The Telegraph.

Испанският специалист е изкрещял в по-нецензурен вид думи със смисъла на "По дяволите, Фил, по дяволите! Не направи това, което казах" - предава Дъкър. Това изобщо не се харесало на младия англичанин, който сметнал, че Гуардиола има двойни стандарти.

Фодън бил бесен от случилото се и минал през съблакелнята преди всички останали. Когато Пеп се върнал, Фил го изчакал и му казал: "Не прави повече това с мен. Не би го направил на някой друг играч".

Гуардиола се извинил на полузащитника, но усетил, че това не е достатъчно. На следващия ден последвало ново извинение по време на среща с целия отбор, като тогава обявил и решението си да се глоби. Парите отишли в общата каса на играчите, като всички те харесали този жест от Гуардиола. Според някои това дори било огромна стъпка за Фодън в кариерата му и показал характер, за да се опълчи на мениджъра си. 

Наскоро "гражданите" бяха на секунди от нов трофей, но бяха изравнени в края от Арсенал. След загубения Къмюнити Шийлд пък Гуардиола направи закачлив коментар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички