Магуайър оправда издънката срещу Нюкасъл с принудителната пауза в Манчестър Юнайтед


Магуайър оправда издънката срещу Нюкасъл с принудителната пауза в Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

1370 0

Хари Магуайър заяви, че 16-дневната принудителна пауза заради случаи на коронавирус не е направила услуга на Манчестър Юнайтед, след като тимът спечели точка при равенството 1:1 с Нюкасъл във Висшата лига, която ги остави на седем точки от топ 4.

Възпитаниците на Ралф Рангник се нуждаеха от изравнителен гол в 71-та минута на влезлия от пейката Единсон Кавани, след като Алан Сен-Максимен откри рано резултата, а в края Давид де Хеа запази точката за гостите с няколко чудесни спасявания. Това бе първи мач за Юнайтед от 11-и декември насам, след като бум на заразени с Ковид ги принуди да затворят тренировъчната си база – Виктор Линдельоф отсъстваше от двубоя на „Сейнт Джеймсис“ поради положителен тест.

„Нито една 16-дневна пауза в средата на футболния сезон няма да ти помогне. Тренировъчната база бе затворена и половината от момчетата, които играха днес, се възстановяват от вируса, така че, разбира се, няма да ни помогне. Имахме хора със симптоми, хора без симптоми – преживяхме трудни моменти, наистина“, започна той за клубния сайт.

„Трябва да контролираме топката, трябва да останем активни и да играем с топката в тяхната половина – нещо, което не направихме. Можете да погледнете към това и да попитате дали последните 16 дни са имали голям ефект върху това, защото изглеждаше така сякаш се изчерпахме физически. Точката в края е справедлив резултат, но е резултат, от който сме разочаровани“.

Равенството означава, че Юнайтед са на седем точки от четвъртия Арсенал с два мача в резерв преди срещата с Бърнли на „Олд Трафорд“ в четвъртък, но Магуайър добави, че тимът ще бъде по-добър след трудната вечер в Нюкасъл. „Сигурен съм 90-те минути са се отразили добре на всеки един играч. Мачовете с Бърнли и Уулвърхемптън идват бързо и трябва да играем по-добре от това, което играхме тази вечер, за да сме сигурни, че ще вземем трите точки“, завърши бранителят.

В същото време легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил нарече Кристиано Роналдо и Бруно Фернандеш "ревльовци".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички