Магия, класа, надмощие: Нюкасъл унищожи Тотнъм за полувреме (ВИДЕО)


Магия, класа, надмощие: Нюкасъл унищожи Тотнъм за полувреме (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1702 0

Нюкасъл унизи и тотално се опита да откаже Тотнъм от квота за Шампионска лига и 4-то място в крайното класиране на Висшата лига, след като спечели домакинството си от 32-рия кръг на надпреварата с 6:1. 

"Свраките" успяха да предрешат крайния победител от срещата още преди първата част да бъде преполовена, след като поведе с 5:0 до 21-вата минута. Резултатът не се промени до края на частта и срещата се нареди сред най-големите аванси в срещи от Висшата лига. До този момент Лестър бе водил със същата разлика на Саутхемптън през 2019 г. и Сити на Уотфорд отново през 2019-а.

По този начин Нюкасъл събра 59 т. и води с един пункт на Манчестър Юнайтед от третото място, но "червените дяволи" са с мач по-малко. Тотнъм изоставаше с три точки на "свраките" преди мача, но вече разликата е 6 точки, а столичани остават пети.

45-минутният кошмар за гостите започна преди да са изтекли и 63 секунди от срещата, след като Джейкъб Мърфи се възползва от вратарска намеса, която прати топката в краката му. Последва попадение на Жоелингтон в 6-тата минута, което се оказа добавка на извеждащото подаване от Шер. 

След нови 180 секунди отново същият асистент подаде в точния момент, но този път към Мърфи, който с мощен удар от дистанция шокира столичани за 3:0. 

До края на първата част последва и солова акция на Александър Исак с бързи два гола в 19' и 21', като дебело трябва да се подчертае четвъртото попадение в срещата, при което шведският национал бе изведен от Уилък по грандиозен начин. 

"Свраките" се превърнаха а в шестия отбор в историята на Висшата лига, който вкарва 3 гола в първите 9 минути от двубой. Последен това стори Манчестър Сити срещу Бърнли през април 2010 година. Домакините маркираха постижение и с петте си попадения в в първите 21 минути. За такъв кратък период само Манчестър Сити вкарва 5 гола - през септември 2019 година срещу Уотфорд (до 18-ата минута).

Гостите започнаха обещаващо втората част, след като Кейн вкара почетно попадение след 5 минути игра. Той се впусна в добър индивидуален рейд, който завърши с гол във вратата на Поуп, но голът не промени особено ситуацията. 

В следващия четвърт час двата тима си размениха по няколко опасни положения, но 7-мото попадение в срещата отново бе във вратата на "шпорите" - реализира го Калъм Уилсън в 67-мата минута, когато се възползва от избита топка в наказателното поле. 

Трябва обаче да се отбележи, че подобни резултати при визити на Тотнъм на "Ст. Джеймсис Парк" не са нещо ново, след като Нюкасъл победи с 5:1 през месец май, 2016 г., а през 2003 г. "свраките" спечелиха домакинство с 4:0.

 Следете всичко най-интересно от Висшата лига със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички