Мегадрама с дузпи прати Манчестър Юнайтед на финал за ФА Къп срещу Сити


Мегадрама с дузпи прати Манчестър Юнайтед на финал за ФА Къп срещу Сити
Снимка: Getty Images

5187 0

Голяма драма класира Манчестър Юнайтед на финал за ФА Къп. "Червените дяволи" надвиха смелия тим на Брайтън след изпълнение на дузпи, тъй като за 120 минути двата тима не можаха да си отбележат гол.

Двата тима изиграха равностоен двубой, но запазиха интригата за последно. Те си изпълниха по 6 дузпи, без някой от тях да изпусне, като изпълненията им бяха доста качествени, а вратарите не успяха да блеснат.

При седмата дузпа Соли Марч стреля над вратата, а Виктор Линдельоф отбеляза за "дяволите", което ги прати на финал. Там ги чака градският съперник Манчестър Сити.

Ето как се разви двубоят на "Уембли":

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата по-опасна ситуация в мача дойде в 7-ата минута, когато Брайтън изпълни пряк свободен удар. МакАлистър насочи опасно топката, но ДЕ Хеа се справи и я отклони от пътя ѝ към вратата му, въпреки че слънцето блестеше в очите му.

В 13' Брайтън стигна до нова възможност в мача, след като Енсисо засече центриране в наказателното поле и стреля. Ударът му обаче премина встрани от гредата.

Първото положение за Манчестър Юнайтед дойде две минути след това. Тогава Бруно Фернандеш стреля, прицелвайки се в центъра на вратата, но стражът на съперника блокира удара му.

В 32-ата минута на двубоя "чайките" стигнаха до поредна опасна ситуация пред вратата на съперника. Изстрелът на Енсисо, за радост на "червените дяволи", мина покрай вратата им.

Минута преди края на редовното време от първата част шампионите в Купата на Лигата стигнаха до отлична възможност за отбелязване. След бърза атака Бруно Фернандеш беше намерен в наказателното поле на Брайтън с хубав пас от Каземиро и шутира мощно, но топката профуча много близо покрай дясната греда на Санчес.

В добавеното време отборът на Ерик тен Хаг стигна до още един шанс, но стражът на Брайтън с крак отрази изстрел на Кристиан Ериксен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 56' Брайтън стигна до най-добрата си възможност в мача. При статична ситуация той бе оставен непокрит и стреля, насочвайки под напречната греда, но Де Хеа успя да отрази. При последвалия ъглов удар пък Дани Уелбек бе оставен без опека, но изстрелът му мина на сантиметри от гредата.

Малко след това Юнайтед засили оборотите и в 64' се стигна до спасяване на Робърт Санчес след шут на Антони. Минута по-късно лошо изпълнение на Бруно Фернандеш опропасти опасния пряк свободен удар, който получи тимът му.

В 74' Дани Уелбек получи контузия в коляното след нарушение срещу него и беше заменен от Дениз Ундав принудително. В 83-ата минута Давид Де Хеа се реабилитира напълно за лошия мач срещу Севиля, отразявайки нова опасност за своята врата. След като изби летящата ниско топка, изстреляна от Марч, той успя бързо да я улови, преди Паскал Грос да е достигнал до нея.

В 85' Тен Хаг решава да извади от игра Марсиал и да заложи на Джейдън Санчо в атака вместо него. В оставащите минути гол не падна и двата тима ще играят продължения. 

ПРОДЪЛЖЕНИЯ

В 4' Еступинан направи страхотно подаване в наказателното поле, но с лошото си докосване Ундав позволи на защитник на съперника да изчисти. Само 4 минути по-късно резервата Забицер получи прехвърлящ пас пред вратата и отигра с глава, но топката мина покрай дясната греда.

В 15' Манчестър Юнайтед отне топката на съперника и тръгна в бърза атака, която Рашфорд завърши с прецизен удар. Вратарят на Брайтън обаче реагира блестящо и отрази.

ДУЗПИ

Брайтън - Манчестър Юнайтед

1:0 МакАлистър

1:1 Каземиро

2:1 Грос

2:2 Далот

3:2 Ундав

3:3 Санчо

4:3 Еступинан

4:4 Рашфорд

5:4 Дънк

5:5 Забицер

6:5 Уебстър

6:6 Вегхорст

6:6 Марч пропуска

7:6 Линдельоф

СЪСТАВИ

Брайтън: Санчес, Грос, Дънк, Енсисо, Еступинан, Марч, Митома, Уебстър, Мак Алистър, Кайседо, Уелбек

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Линдельоф, Шоу, Уан-Бисака, Каземиро, Ериксен, Фернандеш, Антони, Рашфорд, Марсиал

През седмицата "червените" дяволи отпаднаха от Лига Европа, след като загубиха в реванша от Севиля с 3:0. Първият двубой на "Олд Трафорд" завърши 2:2. Така че има за какво да се реваншират пред феновете.  Срещата Брайтън - Манчестър Юнайтед от 18:30 часа и ще може да я следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Поражението на Брайтън от Тотнъм е единствената им загуба в последните им девет мача, по време на които те отбелязаха 23 пъти. В класирането във Висшата лига са на 8-о място със само една точка зад седмия Ливърпул. Освен това имат и два мача по-малко от мърсисайдци. В класирането във Висшата лига Юнайтед е на трето място с 59 точки, което е с 11 по-малко от втория Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички