С дузпа в края: Нюкасъл откри кръга във Висшата лига с победа над Нотингам Форест


С дузпа в края: Нюкасъл откри кръга във Висшата лига с победа над Нотингам Форест
Снимка: Getty Images

1496 0

Нюкасъл успя да победи Нотингам Форест в първия мач от програмата на 28-ия кръг на английската Висша лига. Срещата на "Сити Граунд", завърши при резултат 2:1, а двете попадения за "свраките" бяха отбелязани от Александър Исак.

Нюкасъл съумя да установи контрол рано-рано в срещата. В седмата минута Джо Уилък посрещна центриране в наказателното поле на Форест, но ударът му профуча на сантиметри от лявата греда.

5 минути по-късно се откри чудесен шанс пред Александър Исак. Шведът обаче нацели напречната греда, след като спечели топка пратена от свободен удар в наказателното поле.

Въпреки шансовете за Нюкасъл домакините успяха да излязат напред в резултата. Грешка в отбраната на "свраките" даде шанс на Еманюел Денис от близка дистанция. Футболистът на Форест запази спокойствие и вкара топката във вратата на Ник Поуп за 1:0.

В добавеното време на първата част обаче джордитата организираха чудесна атака, която завърши с много прецизен удар на Александър Исак, който изравни резултата непосредствено преди почивката.

Доминацията на гостите продължи и през второто полувреме. Елиът Андерсън стреля от свободен удар в 49', но Кейлор Навас блесна със страхотно спасяване и опази мрежата си от гол.

В 61' Бруно Гимараеш се възползва от чудесен пас и нанесе хубав удар от немалка дистанция към горната част на вратата на Форест. Кейлор Навас обаче за пореден път запази спокойствие и показа класата си със спасяване. 

Три минути след това Исак направи чудесно центриране към Елиът Андерсън, а вторият вкара топката за 2:1. След намеса на ВАР обаче попадението бе отменено поради засада. В 84' Исак можеше да отбележи, но неговият удар бе блокиран от защитник на Форест. В добавеното време на мача Муса Ниакате игра с ръка в наказателното си поле и бе отсъдена дузпа на "свраките". Зад кълбото застана Александър Исак и порази вратата на Навас, оформяйки крайното 2:1.

След победата Нюкасъл продължава да е на петата позиция с 47 пункта, а Нотингам е на 14-то място с 26 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички