Отмъщение! Нюкасъл разсипа Манчестър Юнайтед и влетя в Топ 3, Де Хеа спаси гостите от разгром (ВИДЕО+СНИМКИ)


Отмъщение! Нюкасъл разсипа Манчестър Юнайтед и влетя в Топ 3, Де Хеа спаси гостите от разгром (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: GettyImages

10286 0

Нюкасъл надигра тотално Манчестър Юнайтед, но победи само с 2:0 в среща от 29-ия кръг на Висшата лига. Успехът изкачи „свраките“ на третото място във временното класиране, като хората на Еди Хау изпревариха именно „червените дяволи“.

В герои за домакините се превърнаха Джо Уилок и Калъм Уилсон. Първият откри резултата в 65-ата минута, а влезлият като резерва футболист фиксира крайното 2:0 в 88-ата минута. В герой за гостите се превърна вратарят Давид де Хеа, който пази като лъв и измъкна в своите в невероятни ситуации, за да ги спаси от пълен разгром. И гредите на два пъти помогнаха на „червените дяволи“.

Нюкасъл доминираше тотално, особено преди почивката. За целия мач хората на Еди Хау отправиха общо 22 удара. Гостите пък за 90 минути само веднъж накараха Поуп да се намесва при анемичен изстрел на Антони.

Така Нюкасъл си отмъсти на Ман Юнайтед и за загубата на финала на Карабао Къп преди повече от месец. С този успех „джодитата“ отново се изкачиха на третото място с актив от 50 точки. „Червените дяволи“ също са с 50 точки, но по-лоша голова разлика.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха доста агресивно мача. В 6-ата минута „свраките“ създадоха сериозно напрежение пред вратата на Де Хеа. Александър Исак стигна до центриране на далечната греда, след което свали към Лонгстаф. Последният обаче не успя да нанесе точен удар, тъй като го блокираха.

Юнайтед отговори с удар на Ваут Вегхорст в аут в 12-ата минута.

Гостите се отърваха на косъм в 16-ата минута, когато вратарят Де Хеа ги измъкна на два пъти. Исак стреля с глава, а испанският страж прояви страхотен рефлекс и изби. Кълбото обаче стигна до Джо Уилок, който от няколко метра би право в тялото на голкийпъра на „червените дяволи“.

Video edited on Kapwing

Малко след това и Лонгстаф стреля с глава, но също не уцели целта. Оказа се, че той е бил в засада.

Постепенно натискът на домакините поутихна и не беше толкова осезаем. В 34-ата минута  стреля от воле, но Поуп се справи.

След няколко минути затишие „свраките“ отново се разминаха с гола. Сен-Максимен намери Лонгсгаф на дъгата на пеналта, а той шутира, но топката мина на около метър от гредата.

В 40-ата минута Нюкасъл профука нов златен шанс. Джо Уилок получи топката на далечната греда, но шутът му не порази целта.

Лисандро Мартинес игра с ръка в 44-ата минута след удар на Исак. Защитникът обаче бе с прибрани ръце и нямаше как да бъде отсъдена дузпа за домакините.

До паузата гостите така и не отправиха точен удар. „Свраките“ се отчетоха с 11 изстреля, 3 от които в очертанията на вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След антракта нямаше съществена промяна в ситуацията на терена. В  54-ата минута Сен-Максимен получи отляво и нахлу в наказателното поле на гостите, но бе блокиран.

В 56-ата минута Ман Юнайтед отправи първия си точен удар към Поуп, макар и анемичен. Антони стреля диагонално, но много слабо и право в ръцете на стража. Секунди след това Шер би отдалеч, но покрай целта и Де Хеа си отдъхна.

ГОООЛ! Логичното се случи в 65-ата минута, когато Джо Уилок откри резултата. Исак се завъртя и изведе Бруно Гимараеш отдясно. Бразилецът центрира към далечната греда, където Сен-Максимен свали към Джо Уилок, който с глава матира Де Хеа за 1:0, реванширайки се за предишните си пропуски.

Четири минути след това Жоелинтон бе близо до това да удвои преднината на Нюкасъл, след като стреля с глава при изпълнение на корнер. Де Хеа все пак успя да се намеси и отби топката, която срещна и напречната греда преди да излезе. 
В 82-ата минута Бруно Фернандеш копна топка над защитата на Нюкасъл и намери Маркъс Рашфорд, който си нагласи топката и стреля. Ударът му обаче бе блокиран от Фабиан Шер. 

В 77-ата минута  Жоелинтон  едва не удвои преднината на Нюкасъл, след като стреля с глава при изпълнение на корнер. Де Хеа обаче пак прояви страхотен рефлекс  и отби топката, която срещна и напречната греда. След това кълбото бе пратено и в страничната греда и не влезе в мрежата.

В 82-ата минута шут на резервата Марсиал бе блокиран в корнер.

ГОООЛ! Резервата Калъм Уилсън сложи точка на спора с гол в 88-ата минута. Трипиър центрира отдясно дело на Кийрън Трипиър , а той и надскочи защитниците на Манчестър Юнайтед и прати топката в мрежата – 2:0.

Video edited on Kapwing

До края не паднаха повече голове и Нюкасъл спечели напълно заслужено с оглед на пълната си доминация на терена.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Нюкасъл: 22. Ник Поуп, 2. Кийрън Трипиър, 5. Фабиан Шер, 4. Свен Ботман, 33. Дан Бърн, 39. Бруно Гимараеш, 36. Шон Лонгстаф, 28. Джо Уилок, 23. Джейкъб Мърфи, 10. Алан Сен-Максимен, 14. Александър Исак 

Манчестър Юнайтед: 1. Давид де Хеа, 20. Диого Далот, 19. Рафаел Варан, 6. Лисандро Мартинес, 23. Люк Шоу, 8. Бруно Фернандеш, 15. Марсел Забитцер, 39. Скот Мактоминей, 21. Антони, 10. Маркъс Рашфорд, 27. Ваут Вегхорст

ПРЕДИ МАЧА

Ерик тен Хаг и неговите възпитаници ще търсят трета поредна победа във всички турнири, след като победиха Реал Бетис с 1:0 в Лига Европа, а след това се справиха и с Фулъм с 3:1 в елита на Англия.

От другата страна, "свраките", водени от Еди Хау също търсят своята трета поредна победа във Висшата лига. Нюкасъл надви Уулвърхямптън и Нотингам Форест в последните си 2 мача с 2:1.

Ерик тен Хаг няма да може да разчита на Каземиро, който е наказан заради червен картон, а също така Маркъс Рашфорд е под въпрос поради травма. Под въпрос за "свраките" пък е и зимното им попълнение Антъни Гордън, който лекува травма в глезена.

Главен арбитър днес ще бъде Стюарт Атуел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички