Магически момент: Това ли е най-добрата асистенция в историята на Висшата лига? (ВИДЕО)


Магически момент: Това ли е най-добрата асистенция в историята на Висшата лига? (ВИДЕО)

1721 0

Днес (04.05) една от легендите на английската Висша лига Сеск Фабрегас празнува своя 35 рожден ден. Испанският плеймейкър е в залеза на своята кариера, подвизавайки се за състава на Монако. Мнозина обаче си спомнят невероятните умения, които футболистът показваше в средата на терена, когато бе в пика на своите сили.

Фабрегас игра за грандове като Арсенал, Барселона и Челси, но дебютът му за "сините" от Лондон ще се помни дълго от техните почитатели. 

На "Търф Мор", срещу Бърнли през август 2014, в първия си мач с екипа на Челси испанският полузащитник направи две асистенции, но първото му голово подаване ще остане в историята на английския елит като едно от най-красивите. 

Фабрегас получи балонно подаване на дъгата на наказателното поле и всички очакваха той да нанесе страховито воле. Испанецът обаче изненада и типично в негов стил, изключително елегантно намери включилия се от фланга Андре Шюрле, който не сгреши и намери очертанията на вратата.

Останалото е история. Челси спечели този мач с 3:1 и в края на сезона се поздрави с успеха в английската Висша лига, а към него добави и триумф в Карабао Къп. Сеск Фабрегас пък завърши кампанията 2014/15 с 18 асистенции и не му достигнаха две, за да изравни рекорда на Тиери Анри от 20 асистенции за един сезон в елита на Англия. Испанецът си тръгна от "Стамфорд Бридж" през 2019 година, печелейки още веднъж Висшата лига, ФА Къп и Лига Европа.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кои са футболистите с най-много асистенции във Висшата лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички