Това ли е спасяването на сезона във Висшата лига? (ВИДЕО)


Това ли е спасяването на сезона във Висшата лига? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4563 0

Вчера (01.05) Евертън постигна изключително важна домакинска победа в битката за оцеляване във Висшата лига срещу Челси с 1:0 с гол на бразилеца Ричарлисон. Възпитаниците на Франк Лампард предоставиха много битка на своя съперник и много добра игра, с която си заслужиха скъпоценните 3 точки в борбата за оставане в елита.

Един от основните „виновници“ за победата на „карамелите“ беше националът на Англия и вратар на Евертън Джордан Пикфорд, който направи великолепно двойно спасяване в 59-тата минута и по този начин предотврати сигурен гол за гостите от Лондон. Първо, Мейсън Маунт отправи силен и много опасен изстрел в долния ляв ъгъл, но Пикфорд успя да закачи топката с пръстите си и тя се отклони в лявата греда. След това попадна при Сесар Аспиликуета, който отправи мощен удар към вратата на Джордан Пикфорд, но английският национал отново плонжира акробатично и спаси сигурно попадение за Челси.

Тези две намеси на стража на Евертън дадоха криле на отбора на Франк Лампард и мотивираха още повече „карамелите“ да спечелят така важния двубой. Ще се окажат ли тези спасявания на Пикфорд безценни за Евертън в края на сезона?

 Ето кой беше играч на мача според Франк Лампард

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички