Любопитно: На кое място във Висшата лига щеше да бъде Манчестър Юнайтед без Кристиано Роналдо? (СТАТИСТИКА)


Любопитно: На кое място във Висшата лига щеше да бъде Манчестър Юнайтед без Кристиано Роналдо? (СТАТИСТИКА)
Снимка: Getty Images

2069 0

Манчестър Юнайтед претърпя тежка загуба с 0:4 от вечния враг Ливърпул, като това бе съпътствано от куп подигравки и шеги, а коментар на журналиста Пиърс Морган накара футболната общност да погледне към статистиката.

"Манчестър Юнайтед без Роналдо този сезон щеше да бъде изправен пред битка за оцеляване. Ужасяващо представяне тази вечер", написа специалистът след края на срещата, но вярно ли е, че "червените дяволи" са щели да бъдат на ръба без суперзвездата си? Напомняме, че Роналдо пропусна дербито, заради загубата на едно от децата си.

Статистиката сочи, че легендата има 15 гола и три асистенции във Висшата лига до този момент, а анализ показва, че без приноса на Роналдо, Юнайтед е щял да бъде на 12-о място с 39 точки, с 15 по-малко, отколкото има в момента. Рекордът от мачове също щеше да бъде отрицателeн -  девет победи, 12 равенства и 12 загуби.

Всъщност положението е още по-лошо - ако португалецът не беше част от отбора, и останалите отбори спечелят неизиграните си мачове, "червените дяволи" са щели да бъдат на 15-о място, което е съвсем близо до границата на зоната за изпадащите.

Ето първите промени, които съпътстваха загубата от Ливърпул!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички