Притеснение: Над 50 играчи може да не подкрепят рестарта на Висшата лига


Притеснение: Над 50 играчи може да не подкрепят рестарта на Висшата лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

1172 0

От Висшата лига имат опасения, че до 50 играчи може да откажат да играят и по този начин да бойкотират плана за рестарт на английския футбол. Mirror твърди, че един клуб вече е изразил подобни притеснения, че "двама или трима" играчи от всеки клуб имат притеснения от завръщането към тренировки и мачове.

Звездата на Манчестър Сити Серхио Агуеро вече публично изрази тези свои страхове. "Повечето играчи са уплашени, защото имат семейства, имат деца, имат бебета и родители. Аз също се страхувам, но не съм излиза от вкъщи, където съм с приятелката си. Не съм контактувал с други хора и казват, че така е много малко вероятно да се заразиш с болестта", сподели той.

И този увеличен брой на притесняващите се играчи може сериозно да подкопае надеждата на Висшата лига да се върне към тренировки и възобновяване на игрите на фона. Някои изразиха опасения относно предаването на вируса на членовете на семейството. Един играч от Висшата лига заяви, че ще се откаже заради притесненията за шестседмичното си бебе и близките си със здравословни проблеми.

Предстои следващата седмица на играчите да бъдат представени строгите предложения за карантина и да се върнат към тренировките, за които Лигата и медиците се надяват да докажат, че ще бъдат безопасни за завръщане. В понеделник ще се състои поредната видеоконферентна среща на представители на всички клубове в Премиър лийг, а за четвъртък е уговорен подобен разговор с отговорните фактори от правителството на Великобритания. След това трябва окончателно да бъде одобрен проекта за рестарт на шампионата. А ето кога се очаква да се върнат феновете по стадионите в Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички