Ливърпул буквално бе принуден да пробие "стена", но отново подчини Евертън на "Анфийлд" (ВИДЕО)


Ливърпул буквално бе принуден да пробие "стена", но отново подчини Евертън на "Анфийлд" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2467 0

Ливърпул победи Евертън с 2:0 в мач от 9-ия кръг на Висшата лига в съботния следобед. В герой за "червените" се превърна Мохамед Салах, който вкара и двете попадения за своя тим.

Домакините обаче се добраха изключително трудно до успеха на своя "Анфийлд". Евертън, който игра по-голямата част от двубоя с човек по-малко, тъй като Ашли Йънг бе изгонен, се представи отлично тактически и стоя страхотно на терена.

"Червените" счупиха каръка в 75', когато Мохамед Салах откри от дузпа. След попадението момчетата на Юрген Клоп доминираха и заслужено стигнаха до втори гол след брилянтна контраатака, а точен отново бе египетската им звезда.

С трите точки днес Ливърпул се изкачва до върха на Висшата лига. Мърсисайдци имат равен брой точки (20) с Тотнъм и Арсенал, но са с повече вкарани голове. За тях предстои среща с Тулуза в групите на Лига Европа. Евертън е на 16-ата позиция със 7 пункта, а "карамелите" ще мерят сили в следващия си мач срещу Уест Хем.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с висока преса от страна на Евертън. "Карамелите" съумяха да отнемат топката в половината на Ливърпул, а Дуайт Макнийл я центрира и сложи на главата на Калвърт-Люин, чийто удар бе спасен от Алисон в петата минута. В 13' мърсисайдци организираха контраатака, а Луис Диас бе изведен сам срещу Джордан Пикфорд, но разочарова със завършващия си удар.

Двата отбора започнаха да се борят за средата на терена и се опитваха да се надлъгват тактически. Защитата на Евертън бе доста добре подредена и не даваше шансове на "червените", които стигнаха до свободен удар в 25-ата минута, който обаче бе неточно изпълнен от Трент Александър-Арнолд.

В 37-ата минута Ашли Йънг, който вече имаше жълт картон, фаулира Луис Диас опасно близо до наказателното поле. Крег Поусън показа жълтия цвят на опитния футболист отново, който остави своите с човек по-малко.

Ливърпул се възползва от численото си предимство и нанесе няколко неточни удара до края на полувремето. Най-близо до гола бе Доминик Собослай, който в добавеното време нанесе топовен удар, който обаче мина над напречната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с много голям натиск от Ливърпул. "Червените" натискаха здраво, но така и не успяха да пробият отбраната на "карамелите".

До 70-ата минута се стигна до няколко ситуации, в които мърсисайдци имаха претенции за дузпа, а в 73' такава бе отсъдена след игра с ръка на защитник на Евертън. Зад кълбото застана Мохамед Салах и бе безупречен от бялата точка - 1:0.

Веднага след попадението Ливърпул се вдъхнови. Присъствието на влезлия като резерва Дарвин Нунес се усети и "червените" имаха много скорост в предни позиции. В 90-ата минута Харви Елиът отправи много мощен удар, който обаче бе спасен от Джордан Пикфорд. В 8-ата минута от добавеното време Ливърпул сътвори чудесна контраатака, която завърши с втори гол на Салах.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Цимикас, Мак Алистър, Гравенберх, Собослай, Диас, Салах, Жота

Евертън: Пикфорд, Йънг, Тарковски, Брантуейт, Миколенко, Онана, Гарнър, Дукуре, Харисън, Макнийл, Калвърт-Люин

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Червените" щурмуват смело върха, от който са на едва 3 точки. Тотнъм и Арсенал делят по 20 пункта, трети е Ман. Сити с 18, а четвърти момчетата на Юрген Клоп със 17. От началото на сезона те записаха 5 победи, 2 равенства и 1 загуба, а в рамките на по-малко от седмица им предстоят 3 на пръв поглед приемливи двубои. Първият е именно срещу "сините", вторият  - с Тулуза в Лига Европа (26.10), а третият - домакинство на Нотингам във Висшата лига (29.10).

"Карамелите" от своя страна са в далеч по-некомфортна ситуация. Възпитаниците на Шон Дайч към момента заемат незавидната 16-а позиция в класирането, с едва 7 точки в актива си. Тимът регистрира 2 успеха, 1 реми и 5 поражения в първите 8 кръга на новата кампания в английския елит. Евентуален успех над един от кандидатите за титлата обаче може да бъде повратен момент за отбора.

В исторически план тези два съперника са се срещали впечатляващите 293 пъти. Превесът в силите е в полза на Ливърпул - 124 срещу 83 победи и 86 равенства. Последният дуел помежду им се състоя през февруари и завърши при резултат 2:0 в полза на "червените".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички